4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN JE PREPOROĐEN: Nikola Peković o završnici Kupa, Zvezdi, trofejima, Džikiću…

Objavljeno: 27.02.16 u 11:24

Nikola Peković zadovoljan je rezultatima i trenutnom stabilnošću kluba čiji je predsednik.

Najsvežija dešavanja pokazala su da Partizan može da se suprotstavi Crvenoj zvezdi, posebno posle dominantne partije u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, čime je Peković posebno ponosan.

– Moram da budem zadovoljan, pobedili smo Zvezdu, ekipu koja igra košarku na evroligaškom nivou. Pobediti ih u takvom sastavu koji imaju sigurno nije nimalo lako. Pribojavao sam se utakmice sa Megom od trenutka kad su mi rekli da im je ovo treće finale i da su prethodna dva izgubili na jednu loptu. Eto, obistinila su se moja strahovanja.

– Kad sam preuzimao klub rekao sam da pokušavamo da ga osposobimo za normalno funkcionisanje kako bismo u svakom pogledu, pogotovo igrački ponovo bili respektabilni. Za sada nam dobro ide.

Iako nije osvojen trofej do kog je Partizan delila jedna ili dve lopte u poslednjim minutima finala, Peković je siguran da će se to vratiti.

– Svakako ostao je žal, ali da nam je neko pre dva meseca ponudio da ćemo igrati finale ili da Zvezdu pobedimo jednom, a ne dva puta, oberučke bismo prihvatili. Razumem i to, jer kod nas čim ekipa počne bolje da igra apetiti rastu i svi bi odmah trofeje. Ekipa izgleda preporođeno, nismo više topovsko meso, nego nam rivali ponovo dolaze na megdan sa respektom. I to mi je drago. A vremenom će doći i trofeji – uveren je prvi čovek Partizana.

Zadovoljan je i radom novog šefa stručnog štaba, kome je pružio punu podršku.

– Nema stajanja, nastavljamo sa radom u istom ritmu. Završio se jedan deo sezone, ostala su nam dva kola Jadranske lige, zatim KLS gde smo sebi zacrtali određene zadatke. Džikić ima maksimalnu podršku, u kratkom periodu pokazao je koliko vredi i da mnogo može i sa sastavom koji je zatekao. Svaku odluku koju bude doneo ćemo podržati i pomoći mu da ostvari šta je naumio – zaključio je Peković.

0
0

4 Komentara

  1. 16 APRILA 1992 SMO POSTALI BESMRTNI, ZAUVEK, MAGIJA KOJA CE VECNO TRAJATI !!!! PARTIZAN IZNAD SVIH I SVEGA !!! MIT, CUDO, SLAVA, LJUBAV, MAGIJA !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter