0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LE TALEK ZA L’EKIP: Zvezda je kao Borusija Dortmund! (FOTO)

Objavljeno: 27.02.16 u 14:24

Novi vezista Crvene zvezde, Damjan Le Talek dao je intervju za francuski L’Ekip pred današnji 150. večiti derbi.

Francuzi su u svom tekstu istakli da Damjan živi u Beogradu nekoliko minuta od poznatog stadiona Marakana (Rajko Mitić) i da mu je prvi komšija legenda kluba i Bastije, Dragan Džajić. L’Ekip je zanimalo da li Francuz zna šta je večiti derbi i da li su mu o srpskoj fudbalskoj svetkovini pričali saigrači.

– Zanm šta je derbi, kada sam igrao u Rusiji i Ukrajini saigrači su mi bili Srbi, pričaili su mi o duelima Crvene zvezde i Partizana. Gledao sam snimke na internetu, atomsfera i navijači su sjajni. U današnje vreme je nemoguće naći sličnu utakmicu u Evropi jer je sve prostalo previše sigurno. Ovde, i nije baš sigurno… Ovo je prava džungla. Na sve se nadovezalo što Partizan ima baš lošu sezonu tako da je za njih ova utakmica jedini spas u sezoni – počeo je priču Damjan Le Talek.

Francuz je otkrio koji mu je plan i gde posle Crvene zvezde.

– Gledajući našu poziciju (25 bodova više od drugog) na leto ćemo igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Kroz utakmice u Evropi bićemo bliži „oku“ najjačih liga. Želja mi je da zaigram u Engleskoj, tako sam se i dogovorio sa Zvezdom, da ako stigne primamljiva ponuda da idem – otkrio je Damjan Le Talek.

FOTO: L Equipe/Printscreen
FOTO: L Equipe/Printscreen

Damjan Le Talek je Crvenu zvezdu uporedio sa Borusijom iz Dortmunda, kako kaže, ipak igra za nekadašnjeg šampiona Evrope.

– U Borusiji su me pratile povrede, jedva i da sam igrao fudbal. Ipak, zadovoljan sam svojom karijerom. U Rusiji je odlično prvenstvo, u Ukrajini isto, mada je tamo počeo rat. Kada sam dolazio u Crvenu zvezdu, prijatelju su me pitali koji je to klub. Mlađe generacije ne znaju da je Zvezda ne tako dvno bila šampion Evrope i da je u finalu savladala Marsej. Međutim, ovde se ne živi u prošlosti. Kada sam stigao u Beograd bio sam zadivljen. Posle samo nekoliko treninga sam se pitao gde sam to došao. Bilo je skoro kao u Borusiji iz Dortmunda. Prošle su četiri godine otkako sam video fudbal na ovakvom nivou – zaključio je Le Talek.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter