2
Evroliga

JUNIORSKA EVROLIGA: Partizan dobija pravu ‘zver’, na dve utakmice po 31 poen i ukupno 28 skokova

Objavljeno: 27.02.16 u 13:45

Juniorski tim Partizana poražen je danas u meču 2. kola Evroliginog turnira koji se održava u Beogradu od zagrebačke Cedevite sa 93:79 (29:27, 22:12, 28:19, 14:21).

Tim iz Hrvatske je već u prvom poluvremenu stekao dvocifrenu prednost koja je nastavila da raste i u trećoj deonici odnosno crno-beli su samo poslednju četvrtinu rešili u svoju korist.

Ono što je možda važnije za klub iz Humske je da među juniorima postoji igrač koji bi mogao vrlo brzo da postane član prvog tima, a radi se o krilnom centru Milošu Glišiću koji je danas u utakmici sa Cedevitom upisao 31 poen (13/14 za dva poena) i 13 skokova (6+7). Zanimljivo je da je i u petak u duelu sa Zemunom Glišić takođe ubacio 31 poen, ali imao je dva skoka više (7+8).

Protiv Cedevite dvocifren učinak u Partizanu imao je samo još Nikola Jerotić koji je postigao 12 poena, a hrvatski tim su do pobede vodili Džana Musa sa 24 poena, Antonio Jordano koji je dodao 18 i Toni Perković sa 17 poena.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Glišić je ove sezone bio licenciran za prvi tim Partizana, i često je bio našao među 12 igrača koji su se skidali za utakmicu, ali nije ulazio u igru.

Posle dva odigrana kola Partizan ima skor od jedne pobede i jednog poraza, a gotovo izvesno je da će finale igrati Cedevita koja za sada ima dve pobede i u trećem kolu je očekuje duel sa Zemunom.

U grupi A Crvena zvezda ima dva trijumfa pošto je savladala podgoričku Budućnost (105:78) i sarajevske Sparse (104:67), a u trećem kolu danas od 14 sati igraće sa berlinskom Albom. Crveno-bele samo ubedljiv poraz od Nemaca može da udalji od finalnog meča.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter