18
AdmiralBet ABA Liga

RASKOL NA JADRANU: Gasi se ABA liga, čak neće biti odigran ni plej-of?! Ko će u Evroligu?

Objavljeno: 25.02.16 u 21:50

Sukob Evrolige i FIBA mogao bi da napravi pravu revoluciju na košarkaškom nebiu i na ovim prostorima odnosno nije nemoguće da čak ABA liga prestane da postoji.

Naime, kako još uvek nije poznato da li će iz ovog takmičenja uopšte postojati prohodnost prema bilo kom evropskom takmičenju, a prema saznanjima Blica Crvena zvezda je na današnjem sastanku klubova učesnika zatražila da se svi pojedinačno izjasne „kom će se carstvu privoleti“.

Neizvesno je da li će plej-of ABA lige uopšte da bude odigran odnosno čekaće se dok se ne razjasni situacija oko mesta koja vode u Evroligu, Evrokup ili Ligu šampiona pod okriljem FIBA.

Blic takođe piše da dogovor nije postignut i da su hrvatski i slovenački klubovi poručili da sledeće sezone ne žele da igraju u regionalnom takmičenju.

Ukoliko se ova pretnja ostvari to bi znaličo da bi od sledeće sezone ponovo gledali domaće šampionate tokom cele takmičarske godine.

Naredni sastanak će biti održan 1. marta kada je zakazana i Skupština ABA lige posle koje će sve biti daleko jasnije.

0
0

18 Komentara

  1. Covic ja tata za sve vas!Ne treba njemu ni Aba ni domaca liga,za sta god se ollucili,za ULEB ili FIBA,obezbjedice on ZVEZDI vajld kartu!Tako da vi sirotinjski klubovi i njihovi navijaci mozete samo da palamudite ovde po internetu,jer vam drugo nista ne preostaje!

    0
    0
    Odgovori
  2. Zvezda i Čović su opet pokušali da izigraju ostale klubove i da preko reda sebi obezbede direktno mesto u Evro ligi. Prodali su sigurna dva mesta, za jedno svoje nesigurno i sada će da se pitaju zašto niko neće sa njima i zašto ih svi mrze. To što Čović pokušava da ABA ligu stavi pod svoju kontrolu i u službu samo svog interesa, ne može da prođe kod ostalih država. Malo su se zaigrali, a sa njima i Đilas. Svi vide koliko je Čović prljav igrač, pa se nemojte čuditi zašto je Zvezda ostala bez saveznika i zašto će ubuduće imati loš tretman u ABA ligi… Mali su to igrači za ovako veliku scenu. Vratite se vi u Železnik, u predgrađu je vaše mesto.

    0
    0
    Odgovori
  3. Tako je keme,pa dok Vujosevic pricao da je protiv regionalne lige oni su se smejali. Ajde vratite malo film u 2003 godinu kada je partizanu zapreceno da nece igrati evroligu ako ne bude igrao jadransku i tko je partizan uso u ligu dok je zvezds usla gidinu ili dve rsnije. Pozdrav za navijace fmp-a koji samo krive partizan i nisu realni nikada

    0
    0
    Odgovori
  4. Sta lupas Gorane,koji grobari se bune…Pa pogledaj sta kk c zvezda fmp zeleznik diva sa coravim na celu radi…Dok je Vujosevic pricao sve to i nagovestavao da ce doci do ovoga,vi ste se smejali od uva do uva sto ste pobedili Partizan posle 13god…

    0
    0
    Odgovori
  5. Cekajte malo, Crvena zvezda trazila da se klubovi izjasne? Jel to onaj klub i njihov vlasnik koji su i gurnuli klubove u ovu ligu? Meni ovo lici na Covicev lov u mutnom, a kako bi on inace nesto drugo i radio? Pokusao je da obezbedi desetogodisnju licencu, ne shvatajuci da u ovoj zemlji ima i klubova koji su daleko vise cenjeni u Evropi nego sto on i njegovi drzavni pomagaci mogu da zamisle i da od te licence nece biti nista, vec ce morati na terenu da se izbore za Evro ligu, a tamo se podigao ponovo klub zbog koga se njemu dize kosa na glavi. Pa sada poziva klubove da se izjasne. Nije nego. Partizane, ovaj put gledaj samo svoj interes, dosta smo mi bili jedini nosilac srpske kosarke, Covic ce se svakako privoleti nekom carstvu na kraju, koje ga bude htelo, takav kakav je.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter