0
ATP

ATP DUBAI: Kirios ponovo iznenadio Berdiha, Novak igra poslednji meč dana

Objavljeno: 25.02.16 u 14:33

Nik Kirios prvi je polufinalista turnira ATP serije 500 u Dubaiju.

Australijanac grčkog porekla po drugi put uzastopno savladao je Tomaša Berdiha. Posle ubedljivog trijumfa nad teniserom iz Češke u polufinalu turnira u Marseju prošlog vikenda, Kirios je još jedanput pokazao da se nalazi u boljoj formi od svog rivala. Rutinskom igrom i pobedom u dva seta (6-4, 6-4), zakazao je polufinalni duel sa boljim iz susreta između Stanislasa Vavrinke i Filipa Kolšrajbera.

Kirios je u svim elementima igre nadvisio Berdiha. Ostvario je 10 as udaraca i 30 direktnih poena. Broj grešaka je sveo na pristojnu meru, i po jedan brejk u svakom od setova bio mu je dovoljan za prolaz među četiri najbolja igrača na turniru u Emiratima.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sastaće se sa Felicijanom Lopezom u meču četvrtfinala u gornjoj polovini žreba. Susret je zakazan za 17.30 časova po srednjeevropskom vremenu. U dosadašnjih 7 duela dvojice tenisera naš as je slavio svih sedam puta. Lopez je do sada samo 2 puta uspeo da osvoji set u tim mečevima.

Ukoliko Đoković i osmi put bude bolji od španskog tenisera, u polufinalu ga čeka pobednik susreta između Roberta Bautiste Aguta i veterana Markosa Bagdatisa.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter