0
Evropske lige

ZA NEVERICU: Jednom od najboljih fudbalera 21. veka preti dugogodišnji zatvor?! (VIDEO)

Objavljeno: 24.02.16 u 15:48

Razlog krajnje banalan – društvene mreže!

Hakan Šukur, legendarni turski reprezentativac i jedan od najboljih fudbalera u 21. veku, nalazi se pred ozbiljnom kaznom.

Naime, Šukura turske vlasti terete da je putem Tvitera „vređao predsednika Erdogana i njegovog sina“, zbog čega je protiv njega podignuta optužnica?!

Šukur je u svoju odbranu rekao da „nije mislio na predsednika“, ali je Tužilaštvo odbilo opravdanje, jer su „tvitovi očigledno bili upereni protiv predednika“, javlja privatna turska novinska agencija DHA, a prenosi britanski „Gardijan“.

Ukoliko bude osuđen, Šukur bi mogao da iza rešetaka provede čak četiri godine.

Inače, Šukur je do 2013. godine bio član Erdoganove partije, ali je napustio nakon korupcijske afere, i pridružio se Erdoganovom protivniku, Fetuli Gulenu i pokretu „Hizmet“.

Šukur je najbolji napadač u istoriji Turske. Na 112 mečeva postigao je 51 gol, a poznat je i kao strelac najbržeg gola u istoriji šampionata sveta – u 11. sekundi meča za treće mesto na šampionatu sveta 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, Šukur je doveo svoj tim u vođstvo, u meču koji je Turskoj doneo bronzanu medalju, što je njihov najveći uspeh u istoriji.

U karijeri je nosio dresove Galatasaraja, Torina, Intera, Parme i Blekbur Roversa, između ostalih.

(Youtube/VoiceOfTurkiye)

Očekuje se da saslušanje bude održano u narednih nekoliko nedelja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter