2
The Best Of

FOTO: kitsmania.blogspot.com

VREMEPLOV: Grčka je postala šampion Evrope, a Haristeas je ‘kupio’ kartu za Olimp (VIDEO)

Objavljeno: 24.02.16 u 19:56

Jedno od najvećih fudbalskih iznenađenja dogodilo se 2004. godine kada je Grčka van svih očekivanja osvojila Evropsko prvenstvo.

Te godine Heleni su šokirali planetu. Niko „južnoj braći“ tada nije davao nikakve šanse, kako pre takmičenja, to ni u finalu gde su ukrstili koplja sa favorizovanim domaćinom Portugalijom. Sa jedne strane Kristijano Ronaldo, sa druge Angelos Harisetas.

Pobedu je odnela Grčka, i to onu najslađu u finalu 1:0. Stadion La Luš u Lisabonu ne pamti takvu tišinu. Igrao se 57. minut kada je Grčka izvela korner sa desne strane, a najviši u skoku u petercu Portugalije bio je Haristeas. Kristijano Ronaldo, Deko, Luis Figo i drugari polegali su na travu, iako je bilo više od 30 minuta do kraja, dok su Heleni potrčali u zagrljaj svom čudotvorcu, slelektoru Otu Rehagelu. Domaćin do kraja utakmice nije mogao da ugrozi borbene Grke, Heleni su se popeli na krov Evrope, a Angelos Haristeas je „kupio“ kartu za Olimp i ušao među besmrtne…

(Izvor: YouTube/Federico Sconocchia Pisoni)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

PORTUGALIJA – GRČKA 0:1 (0:0)

Strelac:
Haristeas 57

Stadion: La Luš. Gledalaca: 60.000. Sudija: Markus Merk (Nemačka).

PORTUGALIJA: Rikardo – Miguel (Fereira), Andrade, Karvaljo, Nuno Valente – Koštinja (Rui Košta), Maniš, Deko, Figo – Ronaldo i Pauleta (Nuno Gomeš).
GRČKA: Nikopolidis – Seitaridis, Delas, Fisas, Vrizas (Papadopulos) – Basinas, Zagorakis, Janakopulos (Venetidis), Kapsis, Kacuranis – Haristeas.

[/stextbox]

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter