2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ŠTA BI DAO TOMIĆ DA GA IMA U TIMU: Ljubimac Grobara evocira uspomene na derbi (VIDEO)

Objavljeno: 24.02.16 u 20:43

Jedan od retkih fudbalera koji imaju maksimalan učinak u ‘večitim’ derbijima protiv Crvene zvezde – šest od šest.

U intervjuu za ‘B92’ Radosav Petrović je govorio o ‘večitim’ derbijima i njegovim iskustvima u svetkovini srpskog fudbala. Naime, on je jedini fudbaler koji je imao šest pobeda u šest odigranih utakmica protiv Crvene zvezde, a jedini poraz kao igrača Partizana doživeo je kada je derbi morao da posmatra sa tribina.

Dobro pamti svoj prvi derbi:

– Bio je 134. derbi na Marakani, dobili smo 2:0. Dijara i Žuka su postigli golove. Sećam se skoro svakog detalja te utakmice. Za mene je ta utakmica bila veoma stresna, imao sam tremu, bio sam pun naboja. To je nešto što svaki dečak koji igra u Srbiji želi da doživi jednog dana, da igra takvu utakmicu. Bio sam mnogo nestrpljiv, imali smo veoma ozbiljnu ekipu i Zvezda je tada bila odlična sa Milijašem i Koromanom, koji su tada bili reprezentativci. Ja sam tada bio jedan od najmlađih u ekipi, saigrači su mi dosta olakšali. Trener nam je bio Jokan (Slaviša Jokanović), on me opustio pred utakmicu, ulio mi je samopouzdanje. U principu, samo mi je skinuo teret, dao mi je slobodu u igri da se osećam komotno i to je bilo ključno. Po lepom pamtim taj derbi – izjavio je Raća Petrović.

Od svih odigranih, pored prvog, najviše će naravno, pamtiti onaj u kom je postigao jedan od najlepših ikada u duelima dva najveća srpska kluba. Pored njega, priseća se i pobede od 2:1 na Marakani, kao i remi u 96. minutu u Humskoj.

– Posebno pamtim taj derbi na kojem sam dao gol. To mi je jedan od najdražih golova i momenata u karijeri. Taj trenutak je nešto neopisivo. Ostala su mi upečatljiva još dva derbija, jedan kada sam bio na klupi i kada je Moreira izjednačio u 96. minutu na JNA (135). Gubili smo celu utakmicu, igrali smo slabo, neorganizovano. Zvezda je povela iz prekida i već smo praktično izgubili utakmicu, a onda je Moreira pogodio. Bilo je euforično. Drugi koji mi je veoma drag je kada smo dobili 2:1 na Marakani kada je Kleo dao gol (137). Tada je Srđa Knežević dobio crveni karton na početku drugog poluvremena. Igrali smo skoro celo poluvreme sa igračem manje. To je bilo na 1:1, a ipak smo slavili – dobro se seća Petrović svojih derbija.

(Izvor: youtube / TheMrraffinho)

Pred utakmicu u subotu Raća Petrović ističe da je nezahvalno prognozirati pobednika i pored trenutno situacije na tabeli i stanju forme dva tima.

– Derbi je uvek nezahvalno prognozirati, sam Partizan će imati nekoliko debitanata u ekipi. Debi uvek odlučuje jedan detalj i okreće utakmicu u drugom smeru. Ja se nadam da će se ovaj okrenuti u Partizanovu korist jer će mnogo značiti momcima na planu samopouzdanja i daljeg razvijanja. Pašće malo pritisak sa njih. Ali teško je prognozirati, ne daj Bože da primiš gol u trećem ili petom minutu, utakmica ode u suprotnom smeru. Ako ga daš ekipa se okuraži, dobije veću podršku s tribina – kaže Petrović.

0
0

2 Komentara

  1. cast i postovanje za petrovica, ali partizan ima kvalitetnijeg igraca na toj poziciji, sto ce se i videti vec na prvoj utakmici…. everton luis-novi ljubimac grobar

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter