2
Ostali sportovi

Atletika+bolt

SPORT NE POZNAJE GRANICE: 80-godišnjak samo pet sekundi sporiji od Boltovog rekorda (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 24.02.16 u 18:07

Zanimljiva priča stiže iz Velike Britanije. Njen junak je osamdesetogodišnji Toni Bouman.

Gospodin iz mesta Guisli u Zapadnom Jorkiru, vlasnik je šest rekorda Velike Britanije za svoje starosno doba. Učestvuje u trkama od 60 do 400 metara, u dvorani i na otvorenom. Podjednako uspeha ima i u takmičenjima 60, 80 i 100 metara sa preponama.

(Izvor: Itv.com)

Posebno je interesantan podatak da je rekorder u najatraktivnijoj sprinterskoj disciplini 100 metara, sa rezultatom 15,16 sekundi. Njegovo ostvarenje je samo 5,58 sekundi sporije od najboljeg rezultata svih vremena. Podsetimo, na Svetskom prvenstvu u Berlinu 2009. godine Jusein Bolt je deonicu od 100m istrčao u vremenu 9,58.

– Sjajan je osećaj pogotovo što sam u poslednih deset godina imao nekoliko srčanih udara i ugrađenih stentova. Moje srce je ludo, ali sam potpuno spreman. Volim sport. Dosta plešem i igram tenis. Nemam ograničenja u ishrani i ponekad popijem koju čašicu. Adrenalin koj osećam na startu trke je neverovatan. Verovatno sam najspremniji 80-godišnjak u zemlji, rekao je Bouman za ‘ITV rekord’.

(Izvor: Telegraph And Argus)

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

2 Komentara

  1. Nema teorije da pretrci 100m za 15 sekundi sa 80 godina.Znate li vi da za toliko ne mogu pretrcati pojedini aktivni fudbaleri,amateri,koji se takmice ispod prve dve lige,kao i ogromna vecina kosarkasa ili rukometasa a to su momci izmedju 20-35 godina.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter