5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NOVA LOŠA VEST ZA GROBARE I DELIJE: Problem oko prenosa derbija nije jedini…

Objavljeno: 24.02.16 u 22:02

Ako je ‘večiti’ derbi svetkovina fudbala, zar nije poenta da ga što više ljudi gleda?

Prethodni dueli između Partizana i Crvene zvezde navikli su javnost da pored naboja među igračima na terenu, gledaju i borbu na tribinama. Čak i onu koja ide u krajnost, pa izaziva nemire, tuče sa policijom i odlaganje početka utakmice i do 40 minuta.

Baš takvim scenama smo prisustvovali na 148. derbiju na stadionu ‘Rajko Mitić’ u aprilu prošle godine. Sledeći duel na istom stadionu za uzrok je imao smanjen kapacitet stadiona i ‘tampon’ zona sa obe strane južne tribine.

Slično će izgleda biti i ovog 27. februara u jubilarnom 150. ‘večitom’ derbiju. Policija je objavila da će kapacitet stadiona u Humskoj biti smanjen na ‘svega’ 25.000 mesta, što je za čak sedam hiljada više u odnosu na ukupan kapacitet Partizanovog stadiona.

Tako će, ne tako mali broj onih pravih navijača, ostati uskraćen za gledanje utakmice koja, kakva god da je, predstavlja svetkovinu srpskog fudbala. Posebno jer će, po svemu sudeći, i gledaoci kraj malih ekrana biti uskraćeni za prenos na Javnom servisu Srbije pošto prava na utakmice Superlige Srbije ima televizija Arena sport koju u ponudi ima mali broj kablovskih operatera.

Takođe danas je objavljeno da su karte za navijače Zvezde već planule, dok će se ubrzo desiti i sa kartama namenjenim pristalicama crno-belih, ali i pored tolikog interesovanja stadion neće biti ispunjen iz bezbednosnih razloga.

0
0

5 Komentara

    • Takoje brt, kao da živimo u prošlom veku, nemora teve samo na radio old skul, ali bitno je da se ne guje srbski jezik, pravi ne govatelj, poštovanje brt poyy

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter