2
Domaći fudbal

NA DANAŠNJI DAN, ROĐENA JE ‘ZVEZDINA ČIGRA’: Znate li o kome je reč? (VIDEO)

Objavljeno: 24.02.16 u 13:56

Jedan od najtalentovanijih driblera, vihorno krilo i momak koji je mogao dotaći nebeske visine.

Verujemo da ne treba pojašnjavati – reč je o Perici Ognjenoviću.

Sjajni dribler rođen je 1977. godine u Smedervskoj Palanci. Karijeru je započeo u ekipi Mladost Goše, gde je kao tinejdžer odigrao 28 mečeva i dao četiri gola.

Nedugo zatim, 1994. godine, Ognjenović potpisuje za Crvenu zvezdu, gde, sa Dejanom Stankovićem, čini praktično nezaustavljiv tandem.

Na Marakani je proveo četiri sezone, odigrao 126 mečeva, i za to vreme 37 puta bio strelac. Ima jednu titulu šampiona, kao i tri osvojena kupa.

Iz Zvezde je napravio transfer kakav mnogi sanjaju – postao je igrač čuvenog Reala iz Madrida. Tamo nije ostavio dublji trag, pa je iz Reala otišao u Kajzerslautern, a igrao je još za Dalijen, Dinamo iz Kijeva, dok je karijeru završio u Jagodini.

Navijačima Crvene zvezde jedan od omiljenih trenutaka iz njegove karijere jeste 108. večiti derbi i Ognjenovićeva, reklo bi se, partija života:

(Izvor: Youtube/CrniGuja)

Isto tako, među nezaboravne spada i 110. susret večitih rivala, koji je Ognjenović obeležio prelepim golom za drugi od ukupno četiri gola Crvene zvezde.

(Izvor: Youtube/CrniGuja)

0
0

2 Komentara

  1. Igrac koga sam kao mali najvise voleo i bio opcinjen njegovom pojavom. 🙂
    stalno je nosio one flastere za disanje na nosu. ;D

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter