0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

CAS ODLUČUJE U MARTU: Mesec dana nade za Nikolu Rađena

Objavljeno: 24.02.16 u 23:40

Sud za arbitražu u sportu (CAS) najavio je da će u roku od mesec dana doneti odluku o žalbi na četvorogodišnju suspenziju doskorašnjeg vaterpolo reprezentativca Srbije Nikole Rađena.

Rađen je danas izašao pred Sud u Lozani i obrazložio zašto smatra da je kazna od četiri godine previsoka, nakon što je ranije bio pozitivan na kokain.

Bivšem vaterpolisti Partizana i Crvene zvezde je prošle godine u maju, posle utakmice Španije i Srbije u Madridu, utvrđeno da je koristio nedozvoljena sredstva, zbog čega mu je FINA odredila četvorogodišnju suspenziju.

Rađen je zabeležio 180 nastupa za Srbiju, a osvojio je Svetsko prvenstvo u Rimu (2009) i srebro u Šangaju (2011), na prvenstvima Evrope ima dva zlata u Ajndhovenu (2012) i Budimpešti (2014), srebro u Malagi (2008) i bronzu u Zagrebu (2010).

Pored toga, ima dve bronze sa Olimpijskih igara u Pekingu (2008) i Londonu (2012), kao i pet titula u Svetskoj ligi. Sa Partizanom i Crvenom zvezdom osvajao je titule prvaka Evrope, a tokom karijere igrao je za Vojvodinu i Hios.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter