7
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BRAŠANAC: Idemo na pobedu u derbiju, o drugom ishodu ne razmišljamo

Objavljeno: 24.02.16 u 09:52

Vezista Partizana, Darko Brašanac kaže da je derbi utakmica više od igre, pogotovu u ovom trenutku kada se klub nalazi u specifičnom stanju.

Darko Brašanac je za „Sport“ rekao da prolećni deo nije dobro počeo, ali da bi se sve to zaboravilao kada bi Zvezda pala u Humskoj:

– Prošlost je iza nas, a derbi je budućnost i to bliska. Ne moram ni da napominjem koliko je ta utakmica specifična i koliiko u njoj ne igraju forma i pozicija na tabeli. Znamo to iz vremena kada smo bili šampioni, dominantni, jer i tada je bila velika borba za Crvenom zvezdom. Očekujem neizvesnost i ovoga puta i to do samog kraja, pravu igru živaca. Partizan u duel svakako ulazi sa velikom motivom, pre svega zbog želje da se iskupimo za poraz u minulom kolu, ali i da pokažemo da klub u budućnosti očekuju lepe stvari – kaže Darko Brašanac.

Vezista crno-belih nije detaljno upućen u dešavanja sa druge strane Topčiderskog brda, ali da je gledao neke Zvezdine utakmice na snimcima:

– Ne baš detaljno, ali sam upućen u dešavanja. Znam koje su igrače doveli, pogledao sam i neke snimke mečeva, među njima i poslednji sa Mladosti iz Lučana. Ipak, ne bih se bavio analizom da li su jači ili slabiji nego jesenas, to će svakako stručni štab da nam predoči. Poštujemo ih kao najvećeg rivala, ali iznad svega poštujemo sebe i ne plašimo se tog meča. Štaviše, jedva čekamo da počne. Svesni smo da se radi o veliikom meču i da je to prilika da i klub i sebe predstavimo u pravom svetlu.

Zvezda je bila bolja u prvom delu sezone, ali Brašanac naglašava da je želja za uspehom ista i da je Partizan slavio jesenas:

– I da smo jesenas slavili motiv za uspehom bi bio isti. Derbi je uvek važan, bilo da jurite rivala, kao mi sada ili ste, pak, u bezbrižnoj poziciji, To je stvar prestiža i neki lični pečat svakog učesnika na terenu, ali i onih koji su kao sporedni akteri opredeljeni za jednu ili drugu stranu, rekao je Brašanac.

Mladi vezista je otkrio od koga dolazi najveća opasnost iz redova crveno-belih i d aje pobede jedini ishod o kome Partizan razmišlja:

– Bitno je da budemo hrabri i odvažni, ali ii pametni na terenu i kao grupa dođemo do cilja. Ako već moram da ističem, reći ću da im je posebno kvalitetna napadačka linija. Partizan uvek ide na pobedu, o drugim ishodiima i ne razmišljamo. Verujem da je tako i sa druge strane, jer derbi je meč u kome nema kalkulacija. Zadovoljstvo pobede prevazilazi okvire sportskog nadmetanja i bodova, uvek je to više od igre, zaključio je Brašanac.

0
0

7 Komentara

  1. Na pobedu…………??????
    Ovaj stvarno cirkusant………
    i onda kazu fudbaleri su priglupi…..kad ono evo i dokaza…..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter