8
Košarka

FOTO: STARSPORT

HRAM KOŠARKE DOBIJA IME PO MERI: Hala Pionir od danas nosi ime po ‘ocu srpske košarke’

Objavljeno: 23.02.16 u 19:57

Rukovodstvo SC Tašmajdan prihvatilo predlog Božidara Maljkovića da „hram košarke“ ponese ime čoveka najzaslužnijeg za njen razvoj.

Prema pisanju „Večernjih novosti“, dvorana Pionir od danas nosi ime čoveka koji je poznat kao „otac srpske košarke“ – Aleksandra Nikolića.

– Zahvaljujem se rukovodstvu SC Tašmajdan na tome što je u roku od sedam dana prihvatio predlog Božidara Maljkovića, koji je podržan od strane premijera Aleksandra Vučića da hala Pionir dobije ime po ocu srpske košarke Aleksandru Nikoliću, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

– Na ovaj način smo kao grad i kao društvo rekli hvala ovom velikanu za sve što je uradio za našu košarku i sport. Hala Pionir je vremenom postala košarkaška dvorana, tako da nije bilo boljeg i prikladnijeg sportskog objekta da dobije ime po profesoru Nikoliću, zaključio je Vesić.

O tome ko je bio Aleksandar Nikolić, i zašto se njegovo ime zasluženo nalazi na mestu koje svi znamo kao „hram košarke“, pisaćemo detaljnije drugom prilikom.

Za sad je dovoljno reći da je među prvima koji su primljeni u Kuću slavnih Međunarodne košarkaške federacije 2007. godine, kao i da ima orden FIBA.

0
0

8 Komentara

  1. Jer je promena imena hale ,donela i nekoliko miliona evra za renovaciju i modernizaciju ili je dobila samo ime i troskove koji i dalje ostaju, hvala Aci za sve sto je uradio za srpsku kosarku,ali vremena danas su takva da je novac potreban

    0
    0
    Odgovori
  2. A sto nisu dozvolili da Beogradska Arena nosi to ime,kada je Maljkovic pokrenuo prvo tu inicijativu???Nego ne odgovora gradu ne može praviti pare….A hram kosarke može da se menja,kad je već toliko zasluzan,neka najveća hala nosi njegovo ime.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter