1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DAMIR KAHRIMAN ZA HOTSPORT: Podno ‘severa’ proradi srce, ispod ‘juga’ inat! (VIDEO)

Objavljeno: 23.02.16 u 14:55

Golman crveno-belih Damir Kahrima istakao je za naš portal da jedva čeka subotnji derbi i nada se da će njegov tim nastaviti seriju pobeda kojom se ruše svi rekordi.

Kahriman je u „večitom derbiju“ debitovao prošlog septembra kada je Crvena zvezda slavila sa 3:1, sada jedva čeka da ponovo ukrsti koplja sa najvećim rivalom – Partizanom.

– Uželeli smo se derbija, to je praznik fudbala. Jedva čekam da utakmica počne, jeste razlika u tome što sad igramo na stadionu Partizana, ali idemo da nametnemo našu igru i da im se suprotstavimo što je to bolje moguće. Neće nas opustiti to što je „večiti rival“ poražen od OFK Beograda i što je bodovna razlika tolika, svesni smo da igramo na njihovom stadionu i mogu reći da su za mene oni favoriti – počeo je priču Damir Kahriman.

 Da li možeš navijačima da obećaš da ćeš „spustiti rampu“ pred svojim golom i ostati nesavladan u subotu?

– Ne gledam to tako. Meni je važnije da ekipa odigra dobro i pobedimo, a to da li ću primiti ili ne gol, to me ne opterećuje mnogo. Naravno, svi bismo voleli, u srcu nam je velika želja, da ne premimio u subotu gol i da pobedimo sa „nulom“. Ipak, to ne sme da nas optereti previše, treba da se fokusiramo da damo gol više.

(Izvor:YouTube/Kingoffmekiš)

 Bodovna prednost na tabeli je velika, 29 bodova, da li ćete u derbi sa Partizanom ući nešto opuštenije nego što je to bio slučaj u septembru?

– U svaku utakmicu ulazimo isto sa ciljem da pobedimo. Ne gledamo na to da li je sa druge strane Partizan i poslednji tim u ligi. Napravili smo neverovatnu seriju i želja svih u svlačionici je da se ona nastavi. Atmosfera je familijarna, živimo za sledeću utakmicu i pobedu. Tako da opuštanja nema, do kraja igramo jako kako bismo ostvarili zacrtani cilj – istakao je Damir Kahriman za HotSport.

 Da li si pratio dešavanja u Partizanu i kako ti se čini ekipa večitog rivala?

– Da budem iskren ne pratim šta se dešava u ostalim timovima u Srbiji, bilo da je to Partizan ili neka druga ekipa. Ne opterećujem se time, gledam rezultate samo Crvene zvezde. Volim da pogledam utakmice evropskih liga i Lige šampiona, to pratim, ali dešavanja u rivalskim klubovima u Srbiji slabo. Slobodno vreme maksimalno gledam da posvetim porodici, tako skidam pritisak sa sebe i lakše ulazim u utakmice – iskren je bio Kahriman.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

 Golmanima je najteže tokom večitog derbija, nalaze se podno dve tribine sa najvatrenijim pristalicama. Sve vreme su izloženi „paljbi“ navijača suparničkog tima. Kakav je osećaj?

– Iskreno gledam da pronađem neki svoj mir koliko je to moguće i ostanem fokusiran na ono što se dešava na terenu. Pkušavam da se isključim i ne razmišljam o tome šta se dešava iza mojih leđa. Naravno, nemoguće je ne osetiti atmosferu i ne čuti huk sa tribina. To podiže adrenalin. Kada si podno „severa“ radi srce, a kada se ispod „juga“ onda proradi inat i gledaš da ukrotiš svaku loptu. Osećaj je fenoemenalan.

 Danima se piše o tvom ugovoru sa Crvenom zvezdom koji sitiče u junu. Da li će Delije gledati Damira Kahrimana i sledeće sezone na golu Crvene zvezde?

– Razgovarao sam sa upravom i mogu reći da sve ide po planu. Usaglasili smo ciljeve i verujem da će sve biti kako treba, kako za Crvenu zvezdu, tako i za mene. Lako ćemo sve staviti na papir, sada je važno da se fokusiramo na utakmice i borbu za titulu koja je primarni cilj – ostao je pomalo zagonetan Damir Kahriman.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter