0
Košarka

RUŠI SVE GRANICE: Dirk Novicki šesti igrač u istoriji sa 29.000 poena (VIDEO)

Objavljeno: 22.02.16 u 14:24

Dalas Maveriksi savladali su Filadelfiju 129-103 protekle noći u NBA ligi. Na prvi pogled još jedno sasvim normalno veče u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu.

Ipak, da ne prođe sve u uobičajenom tonu pobrinuo se Dirk Novicki. Trojkom u trećoj četvrtini legendarni krilni centar ekipe iz Teksasa prešao je granicu od 29 hiljada poena. Veteran iz Nemačke tako je postao šesti igrač u istoriji NBA lige koji može da se pohvali ovakvim dostignućem.

(Izvor; youtube / Cstephan11)

Novicki ima 37 godina i vezan je ugovorom za Dalas do kraja sezone 2016/2017. To je sasvim dovoljno vremena da se pridruži asovima koji su postigli preko 30 hiljada poena tokom regularnog dela sezone.
Na večnoj listi strelaca ispred njega nalaze se redom Karim Abdul Džabar, Karl Meloun, Kobe Brajant, Majkl Džordan i Vilt Čemberlen.

Novicki već 18 godina nastupa samo za jedan klub. Odigrao je preko 1300 utakmica u NBA ligi. Predvodio je Dalas do titule šampiona 2011. godine kao nakorisniji igrač finala plej ofa.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter