0
Tenis

FOTO:STARSPORT

DOHA: Jelena ne može bez drame – u tri seta do drugog kola

Objavljeno: 22.02.16 u 22:43

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u 2. kolo turnira u Dohi nakon sebi svojstveno odigranog meča u tri seta savladavši Slovakinju Janu Čepelovu sa 6:4, 6:7(5:7), 6:0.

Susret srpske i slovačke predstavnice počeo je sigurnim servis gemovima, ali je nastavk prve deonice igre obeležio veliki broj brejkova. Jelena je svoj servis prepustila dva puta, dok je isti svojoj protivnici oduzela jednom više. To je bilo dovoljno da srpska teniserka stekne prednost u meču – 6:4 na kraju prvog seta.

Gde su tenisrke stale u prvom setu, nastavile su u drugom. Razmenile su brejkove na samom startu, da bi zatim konsolidovale svoju igru i koristile prednosti servisa sve do dodatnog trinaestog gema. Jelena je u međuvremenu prokockala jednu priliku da završi meč u dva seta, te je boljom igrom u taj brejku Čepelova izborila odlučujući set. U tom delu igre srpska teniserka nije izgubila ni gem, a tako ubedljivom rezultatu doprinela je i povreda mlade Slovakinje tokom meča.

U narednoj rundi Jelenu očekuje duel sa Rumunkom Monikom Nikolesku, sa kojom naša predstavnica ima pozitivan skor uz pet pobeda i jedan porazom, koji se dogodio upravo na turniru u Kataru pre tri godine.

Pripremio: Viktor Veličković

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter