1
Košarka

FOTO: STARSPORT

DEJAN MILOJEVIĆ: Ovo je nagrada za sav trud koji smo uložili tokom cele sezone

Objavljeno: 22.02.16 u 09:03

Košarkaši Mega Leksa osvojili su prvi trofej u klupskoj istoriji. „Treća sreća“ bila je talična izabranicima Dejana Milojevića koji su u Nišu podigli Žućkovu levicu.

Milojevićevo obdanište bolje se snašlo u završnici i zasluženo slavilo rezultatom 85:80.

– Ovo je naše treće finale, treća sreća. Cele sezone igramo dobro, ovo je nagrada za sav trud koji smo uložili tokom cele sezone. Ne želimo da se ovde zaustavimo, sledeća je ABA liga, kaže Milojević.

U ranijim sezonama, Partizan je bio nepobediv u duelima sa Megom. Dejan Milojević je pronašao recept za crno-bele i u ovoj sezoni ne zna za poraz od izabranika Aleksandra Džikića.

– Partizan je imao kvalitetniji tim, zbog toga je pobeđivao, a sada smo tu negde. Utakmica je bila neizvesna, uspeli smo da pobedimo, ističe trener Mege.

Veliki uspeh u prepunom Čairu, Mega Leks je napravio sa najmlađim timom u Evropi. Prosek godina igrača ovog tima je neverovatnih 19.5 godina. Najstariji košarkaš ima tek 23 godina, a najmlađi 18.

Većina njih će po rečima Milojevića na kraju sezone obući dres nekog drugog kluba.

Nije nam u planu da sačuvamo igrački kadar. Većina ovih igrača će otići na kraju sezone, doći će neki novi. To je naš sistem rada. Nećemo od toga odustati, jasan je Milojević.

Prvi trofej daje vetar u leđa ekipi Mege. Ekipa iz Zemuna koja privremeno boravi u Sremskoj Mitrovici nastavlja svoju borbu u ABA Ligi u kojoj trenutno zauzima visoko četvrto mesto koje ih vodi u plej-of.

– Ovaj trofej nam pokazuje da je to što radimo prava stvar i da ćemo biti bolji kako se sezona bude bližila kraju. Verujem da ćemo napraviti još lepih stvari, zaključak je Milojevića.

 

Pripremio: Aleksandar Ilić

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter