0
Fudbal

VREMEPLOV: Osvajač Kupa UEFA eliminisao je Partizan, a ‘dželat’ je bio budući trener crno-belih (VIDEO)

Objavljeno: 21.02.16 u 23:55

Sezona 1990/91 obeležila je ne samo fudbalsku istoriju Jugoslavije koja se u tim momentima raspadala već je veoma važna za oba beogradska velikana.

Ovog puta tema nije Crvena zvezda već njen večiti rival koji je te godine mogao daleko da dogura u Kupu UEFA da nije u osmini finala naleteo na budućeg osvajača trofeja – ekipu milanskog Intera.

Crno-belima nije išlo na ruku ni to što se prva utakmica igrala na San Siru gde je moćni Inter predvođen nemačkim trilingom – Mateus, Klinsman i Breme napunio mrežu Pandurovića (3:0).

Golove za italijanskog velikana u tom meču postigli su Mateus u 32, Mandorlini u 49. i Bjanki u 70. minutu igre.


(Izvor: Youtube/EurocupsFootball)

Evo i snimka cele utakmice:


(Izvor: Youtube/TheGreatOneInter)

Bez obzira na to dve nedelje kasnije tadašnji stadion JNA bio je „pun kao oko“ i očekivao se preokret poput onog kada je Partizan imao četiri gola minusa u odnosu na Kvins Park Rendžers.

Međutim, sve što su crno-beli uspeli da urade je da izbore remi protiv ekipe legendarnog Đovanija Trapatonija. Goran Stevanović je u 63. minutu savladao Valtera Zengu (obojica su godinama kasnije vodili beogradske velikane), da bi samo dva minuta kasnije gol za izjednačene postigao Lotar Mateus (takođe budući trener kluba iz Humske).


(Izvor: Youtube/Krki pfc)

– Teren u Milanu u prvom meču bio je katastrofalan, ali smo po pravom blatu zaigrali i revanš. Kada o ovim utakmicama razmišljam iz današnje perspektive, prava je senzacija kako su bila kvalitetna oba meča. Toliko trčanja, toliko borbe, napadačkog fudbala, prisetio se Mateus ovog dvomeča u vreme kada je sedeo na klupi Partizana.

Posle eliminacije Partizana „neroazuri“ su u četvrtfinalu bili bolji od Atalante, a do finala su došli preko lisabonskog Sportinga. Tada se i do trofeja dolazilo kroz dva meča pa je Interu pobeda protiv Rome od 2:0 u Milanu (strelci Mateus i Berti) bila dovoljvna pošto je „vučica“ u revanšu uspela da pobedi samo sa 1:0 (strelac Riciteli).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter