Predsednik vaterpolo kluba Crvena zvezda, Viktor Jelenić smatra da su crveno-beli pravno oštećeni i da nisu dobili nikakav odgovor od čelnika Triglav lige.

Po rečima Jelenića u propozicijama lige ne može se naći član u kome se govori o isključenju iz takmičenja:


– Na gomilu pitanja nismo dobili odgovor. Nije nam odgovoreno ni na jednu žalbu, čak ni na poslednju o isključenju. A čekamo više od 10 dana, primetio je Jelenić.

Zahvalan je predsednik crveno-beli i na podršci Upravnog odbora Vaterpolo saveza Srbje (VSS):

– Zahvalni smo im, mada je pitanje da li treba da se borimo mi ili VSS, rekao je Jelenić.

Zvezda je kažnjena od strane Regionalne lige, jer nije htela da igra bez Aksentijevića, Draškovića i Kljajevića. UO Triglva lige ovim igračima nije dao pravo nastupa, jer su oni, navodno, igrali za grizijsku Lokomotivu u okviru Lige šampiona, a po rečima Viktora Jelenića su bili registrovani po svim propisima:

– Iz sudskog registra se vidi da su osnivači zagrebačkog preduzeća “Jadranska liga d.o.o. za savetovanje i upravljanje” VS Hrvatske, Crne Gore i Slovenije. Ne postoji nijedan ugovor VSS i naših klubova sa njima. Mi smo kao neki privezak. Zato se postavlja pitanje da li možemo nekome da se žalimo, da li postoji obavezujući postupak. Ličimo na prikolicu bez registracije, kojoj su sada izbušili jednu gumu…

Jelenić je upozorio da isto sudbinu sutradan mogu da dožive Partizan, kragujevački Radnički i Vojvodina:

– Želimo da klubovi i Savez budu ravnopravni, da se formira nova firma kako bi svi imali jednaka upravljačka prava. Tražimo i da RTVL svoje propozicije usaglasi sa LEN, zaključio je Viktor Jelenić.