1
AdmiralBet ABA Liga

RASKRINKANI: Bivši čelnici ABA lige sklopili sumnjivi ugovor!

Objavljeno: 20.02.16 u 09:51

Kako saznaje „Blic“ bivši čelnici ABA lige Radovan Lorbek i Roman Lisac sklopili su sumnjiv ugovor po kome je 15 odsto od svih prihoda išlo u kasu jedne turske firme.

Lorbek je ovaj sporazum potpisao 2003. godine sa turskom firmom „Med Diničilik“ čiji je zastupnik, izvesni Beluč Jalčin  i tako napravio prostor mahinacijama.

Firma je, inače, turistička agencija u Istanbulu o kojoj se ništa ne zna. Jalčin je košarkaški radnik i jedan od delegata na fajnal-foru Evrolige 2011. godine. O njegovom liku i delu se ništa ne zna, jer podataka nema na društvenoj mreži Linkedin, iako na njoj postoji njegov profil.

Dogovor je potpisan 25. avgusta 2003. godine u Ljubljani, sa važenjem za jednu sezonu u tadašnjoj Gudjer ligi, kako je regionalno takmičenje nosilo naziv.

Dogovor je stupio na snagu 1. septembra 2003, po kojem je Jalčin morao da plaća stalno zaposlenu osobu sa radnim vremenom. Snosio je troškove kancelarijskog materijala, putovanja i hotelskog smeštaja, računa za telefone, bankovne provizije i aktivnosti u vezi sa poslovanjem.

Prema tom dogovoru, Jalčinu je pripadalo 15 odsto dobiti od svih prihoda. Ujedno, dogovoreno je da ugovoru može da se doda aneks, koji su 28. decembra 2006. potpisali Roman Lisac, tadašnji generalni menadžer ABA lige, i Jalčin.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter