0
Košarka

FOTO: STARSPORT

POSTHUMNO PRIZNANJE: Ranko Žeravica u ‘kući slavnih’

Objavljeno: 20.02.16 u 12:25

Prijatelji košarkaške legende Ranka Žeravice, Milorad Đurić i Nikola Vajda ponovo su obnovili ideju da proslavljeni košarkaški trener dobije mesto u „kući slavnih“ u Springfildu.

Inicijativu je uz podršku Košarkaškog saveza Srbije i brojnih velikih igrača koji stasali pod trenerskom „palicom“ Ranka Žeravice, detaljno razradio Ljupče Žugić koji je godinama zadužen za marketing u KSS.

Pribavio je potrbnu dokumentaciju, ali mu je falio još jedan dokaz da Žeravica zaslužuje mesto u „kući slavnih“. Taj dokaz je nedavno pronađen, a a reč je u zapisniku sinalnog meča sa Olimpijskih igara u Moskvi 1980. godine. kada je tadašnja reprezentacija Jugoslavije osvojila do sada jedinu zlatnu medalju na OI.

Svu prikupljenu dokumentaciju, Žugić je poslao američkim trenerima Alanu Lambertu i Leni Van Emanu, koji će materijal proslediti komisiji za izbor.

U izjavi za „Žurnal“, Žugić je rekao:

– Zbog poštovanje prema Ranku Žeravici ovo nisam shvatio kao posao već kao neku vrstu duga prema tom velikom čoveku i treneru. Istovremeno sam obnovio prijateljstvo sa legendama jugoslovenske košarke a posebno me je ganuo Petar Skansi koji mi je ispričao da je čitajući pismo podrške Dragutina Čermaka zaplakao sa koliko je pijeteta kao da mu je otac ovaj pisao o Žeravici.

Nadamo se da će ovom akcijom velika nepravda prema Ranku Žeravici biti isravljena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter