0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Nadia Fankini iznenadila u La Tuju, Vonovoj titula u spustu

Objavljeno: 20.02.16 u 14:45

Svetski kup u konkurenciji dama nastavljen je drugom trkom spusta u italijanskom ski-centru La Tuju.

Na skraćenoj stazi, zbog loših vremenskih uslova u gornjem delu, najbolje se snašla domaća predstavnica Nadia Fankini. Sa startnim brojem 9 priredila je veliko iznenađenje, i u vremenu 1.24,80 minuta ostvarila svoju drugu pobedu u karijeri. Prvi put trijumfovala je u Lejk Luisu davne 2008. godine u trci superveleslaloma.

Fankini je za 14 stotinki nadmašila velikog favorita Amerikanku Lindzi Von, koja je ipak imala razlog za radost na kraju dana. Na treće mesto plasirala se veteranka iz Italije Danijela Merigeti sa 0,72 sekunde zaostatka za koleginicom iz reprezentacije.

Od četvrtog do šestog mesta pozicionirale su se Kanađanka Larisa Jurkiv, Amerikanka Loren Ros i predstavnica Švajcarske Fabijen Suter.

Pobednica prvog dana takmičenja Lara Gut podbacila je zauzevši 11. mesto. Švajcarkinja je tako izgubila lidersku poziciju u generalnom plasmanu od Vonove. Četvorostruka pobednica Svetskog kupa sada vodi sa 1140 bodova, 43 boda ispred Gutove.

Lindzi Von overila je titulu najbolje spustašice ovogodišnjeg Svetskog kupa. Sa 580 bodova nedostižna je za sve rivalke do kraja sezone.

Sutra je u La Tuju na programu trka superveleslaloma.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter