0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA SRBIJE: Zimski san je gotov, Čuka i Metalac otvaraju sezonu

Objavljeno: 19.02.16 u 09:28

Posle više od dva meseca pauze nastavlja se Superliga Srbije, a na premijeri u 2016. godini na teren će ekipe Čukaričkog i Metalca.

Meč se igra na Banovom Brdu sa početkom u 16 časova. Imperativ je veliki, Čukarički nastavlja borbu za drugo mesto na tabeli, dok Metalaca hvata poslednji voz za plej-of.

– Posle šest nedelja uspešnih priprema kreće šampionat. Prva je utakmica uvek najteža, gde timovi izlaze iz priprema i uvek je neizvesno. Po svemu viđenom Metalac ima dobar tim, dobro selektiran, čvrst, agresivan. Imaju nove igrača na određenim pozicijama. Sve u svemu, interesantna su ekipa, očekujem tešku utakmicu, ali u isto vreme, zbog čega to i ne kazati, očekujem i pobedu koja je imperativ. Metalac poštujemo, ali u odnosu na našu situaciju i ciljeve, sve drugo bi bilo traženje alibija. Moramo sutra da pružimo sve od sebe i da dobijemo utakmicu. Računam na sve igrače. Da mogu poveo bih 22 igrača u karantin i izveo 15 na teren. Toliko su dobro radili. Gledaćemo da svi igrači u nastavku prvenstva dobiju šansu, jer su je zaslužili – istakao je trener Brđana, Zoran Popović.

Najiskusniji prvotimac crno-belih Igor Matić je istakao da očekuje tri boda u utakmici sa tim iz Gornjeg Milanovca.

– Iskreno jedva čekam da počne prvenstvo, naročito posle teških i napornih priprema. Uvek je najteža ta prva utakmica u kojoj je važno da se ostavi dobar utisak. Pogotovo što igramo kod kuće. Metalac je ozbiljan protivnik. Njima bodovi znače, kao i nama. Imaju kvalitet u ovom trenutku. Što se nas tiče, mislim da smo se dobro pojačali. To će pokazati prvenstvo i predstojeće utakmice. Verujem da smo spremni da osvojimo tri boda, uz dužno poštovanje i respekt prema Metalcu – istakao je Igor Matić.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Superliga Srbije, 23. kolo:

Petak:

16.00 Čukarički – Metalac

Subota:

14.00 Borac – Jagodina
14.00 Crvena zvezda – Mladost L
14.00 Rad – Novi Pazar
15.00 Vojvodina – Spartak

Nedelja:

14.00 Voždovac – Radnik
14.00 OFK Beograd – Partizan
14.00 Radnički Niš – Javor

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter