0
Ostali sportovi

SKI SKOKOVI: Mihael Hajbek slavio u Lahtiju

Objavljeno: 19.02.16 u 19:21

Karavan Svetskog kupa u skijaškim skokovima preselio se iz Norveške u susednu Finsku, gde je u Lahtiju održano novo nadmetanje za bodove.

Mihael Hajbek ostvario je drugu pobedu u karijeri fantastičnim drugim skokom od 129 metara. Austrijanac je posle prve runde zauzimao četvrtu poziciju.

Na drugo mesto plasirao se Danijel Andre Tande iz Norveške odličnim ostvarenjima od 126,5 i 127 metara. Najnižu stepenicu na pobedničkom postolju zauzeo je Severin Frojnd iz Nemačke skokovima od 125 i 128 metara. Za 0,3 poena nadmašio je, glavnog konkurenta u borbi za drugo mesto u generalnom poretku Svetskog kupa, Norvežanina Keneta Gagnesa.

Peter Prevc imao je ubedljivu prednost posle prve serije, ali je podbacio u drugoj i završio na za njega skromnom petom mestu.

Forfang, Kasai, Fanemel, Kudelka i Japanac Daiki Ito zaključili su redosled prvih deset takmičara. Prošlogodišnji pobednik Štefan Kraft razočarao je plasmanom na 11. mesto.

Prevc i dalje vodi u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa nestvarnih 1622 boda. Frojnd je drugi sa 1062 boda, dok se Gagnes i dalje nalazi na trećem mestu sa 990.

Sutra će se u Lahtiju održati timsko takmičenje. Za nedelju je zakazan novi okršaj za bodove u individualnoj konkurenciji.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter