0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Lara Gut pobednica spusta u La Tuju

Objavljeno: 19.02.16 u 13:48

U italijanskom ski-centru La Tuj, u okrugu Dolina Aoste, vožen je sedmi spust sezone u konkurenciji dama.

Današnje nadmetanje bilo je zamena za otkazano takmičenje iz Kran Montane prošle nedelje. Lara Gut ostvarila je 18. pobedu u karijeri, briljantnom trkom u vremenu 1.35,57. Omalena Švajcarkinja je fantastičnim tempom za više od jedne sekunde nadmašila sve rivalke na stazi.

Austrijanka Kornelija Hiter zauzela je drugo mesto sa 1,02 sekunde slabijom vožnjom od Gutove. Domaća predstavnica Nađa Fankini posle dužeg vremena plasirala na pobedničko postolje, sa samo stotinkom zaostatka u odnosu na Hiterovu.

Fabijan Suter, Loren Ros i Tina Vajrajter zaključile su plasman najboljih šest skijašica današnjeg spusta.
Gutova nije imala ozbiljnu konkurenciju zbog toga što je veliki favorit Lindzi Von izletela sa staze. Sa osvojenih 100 poena preuzela je vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa od čuvene Amerikanke. Njena prednost u odnosu na Von sada iznosi 13 bodova.

Lindzi Von suvereno vlada u poretku spusta sa 500 osvojenih poena. Kornelija Hiter se domogla drugog mesta u plasmanu najbrže discipline sa 374 boda. Larisa Jurkiv iz Kanade nalazi se na trećoj poziciji sa 24 boda manje od Hiterove.

Sutra je u La Tuju na programu još jedan spust.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter