1
Košarka

FOTO: STARSPORT

U ČAST ‘OCU’ SRPSKE KOŠARKE: Usvojen predlog Božidara Maljkovića da ‘Pionir’ promeni ime

Objavljeno: 18.02.16 u 12:18

Proslavljeni trener, Božidar Boža Maljković, već dugo godina priprema predlog da jedna od beogradskih hala ponese ime po Aleksandru Aci Nikoliću.

Pre samo nekoliko dana Hala sportova na Novom Beogradu ponela je ime po legendarnom našem treneru Ranku Žeravici, pa ne bi bilo loše da i Pionir dobije ime po „ocu“ naše košarke.

Maljkovićev predlog je prihvaćen od strane gradskih vlasti, pa je samo pitanje trenutka kad će se realizovati.

– Već evo šesnaest godina za svake izbore u Srbiji ja spremim svoj program od jedne tačke i krećem u potragu za “koalicionim partnerom”. Ta jedna tačka svodi se na odavanje priznanja Ocu srpske košarke Aleksandru Nikoliću. Svoj program izložio sam više puta preko sredstava javnog informisanja, kao i u razgovorima sa ljudima koji su do sada bili zaduženi za ta pitanja. Gotovo po pravilu oni su imali preča posla, kaže Božidar Maljković za Betu, a prenosi Blic

I dodao:

– Ovim činom vlast ispravlja istorijsku nepravdu, a Beogradu dodeljuju još jedan svetski prepoznatljiv urbanonim. Mesto čije će ime znati i pre nego što do same Hale dođu, zaključio je legendarni strućnjak.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter