1
Ostali sportovi

OI RIO 2016: Novi skandal na pomolu, Kenija pred suspenzijom!

Objavljeno: 18.02.16 u 10:52

Predsednik Medjunarodne atletske federacije (IAAF) Sebastijan Kou rekao je da bi Kenija mogla da bude izbačena sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru ako ne bude radila u skladu sa pravilima Svetske anti-doping agencije (WADA).

Kenija je jedna od najuspešnijih svetskih atletskih nacija i osvojila je najviše medalja na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu, ali je u poslednje tri godine imala više od 40 atletičara suspendovanih zbog dopinga.

Regionalni čelnik anti-doping vlasti rekao je prošle nedelje da se Kenija „trka sa vremenom“ kako bi dokazala WADA da se bavi problemima dopinga, ili bi kao i Rusija mogla da bude suspendovana zbog nepoštovanja pravila.

Kako su danas preneli britanski mediji, Kou je rekao BT Sportu da će IAAF preduzeti neophodne mere kako bi vratila reputaciju atletici, ugroženu velikim doping skandalima.

– Znamo da je naneta neproporcionalna šteta reputaciji atletike, a izazvale su je samo nekoliko zemalja i moramo da budemo veoma aktivni. Da, to znači da ćemo ih, ako budemo morali, izbaciti sa Svetskog prvenstva ili Olimpijskih igara, rekao je Kou u televizijskom intervjuu ko će danas biti emitovan.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter