0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MARKO JOVANOVIĆ: Ne vredi nam pobeda u derbiju ništa, ako pre toga ne pobedimo OFK!

Objavljeno: 18.02.16 u 14:30

Jedan od najiskusnijih prvotimaca Partizana Marko Jovanović rekao je da ekipa ne sme da misli o „večitom derbiju“, pošto prvo mora da pobedom protiv OFK Beograda na najbolji način otvori drugi deo sezone u Superligi.

– Naravno da su misli o derbiju tu negde. Iskusan sam, odigrao sam dosta derbija, ali još ne razmišljam o njemu. Svi misle na utakmicu protiv OFK Beograda, šta znači derbi, ako u prvom duelu kiksneš. Fokusirani smo, a ako budemo razmišljali o derbiju neće biti dobro. Videli smo kako je prošao prvi deo sezone, stani-pani – rekao je Jovanović novinarima na druženju u SC Teleoptik.

Jovanović se u januaru vratio u matični klub posle više od pet godina.

– Naravno da postoji uzbuđenje, posle toliko vremena ponovo sam ovde, ali opet krećem od nule. Svi jedva čekamo i nadam se da ću nastaviti tamo gde sam stao. Samo sam par meseci u Partizanu bio na drugom mestu, ali isto tako nikada nisam beležio ovakve rezultate u Evropi.

Prema njegovim rečima dva trijumfa protiv OFK Beograda i Crvene zvezde su glavni cilj.

– Bitno samo da krenemo na najbolji način, zbog atmosfere i najijača. Biće tesko, ali i da dolaze jači od OFK-a i Zvezde imali bismo iste ambicije. Sve ćemo učiniti da to osvarimo jer je lepo kada se pobeđuje, bez obzira na okolinu.

On je pohvalio pojačanja crno-belih, pre svih parnera na poziciji štopera Sedrika Goguu.

– Pozitivno sve izgleda od prvog dana, atmosfera je odlična… Novi igrači su se brzo uklopili, mislim da će pokazati da su prava pojačanja za Partizan. Posebno Gogua, za koga mislim da će klub zaraditi novac od njegovog transfera.

Jovanović dodaje da nikoga ne opterećuje 26 bodova zaostatka za liderom Crvenom zvezdom.

– Idemo od nule, tako smo se dogovorili. Jeste bodovna razlika ogromna, ali to ništa ne menja u našem odnosu. Idemo sve da dobijemo i da budemo najbolja ekipa. Daćemo sve od sebe da ispunimo ciljeve, iako neće biti lako.

Njegov saigrač Darko Brašanac složio se sa Jovanovićem da ekipa ne sme da gleda tabelu.

– Nije lepo kada se pogleda tabela, mislim da je razlika prevelika. Na dečiji način smo gubili bodove. Nismo navikli na toliku razliku, ali tako je – rekao je Brašanac.

Mladi vezista izjavio je da je pratio igre najvećeg rivala na pripremama.

– Vidim da svi izjavljuju da ne prate komšije. Jednostavno sam takav, sve čitam i informišem se. Gledao sam u kom sastavu igra Crvena zvezda i rezultate, posebno na Kipru – rekao je Brašanac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter