3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KAKAV TIM: Ivica Osim naterao Grobare da se naježe (VIDEO)

Objavljeno: 18.02.16 u 17:35

Legendarni jugoslovenski fudbaler i trener Ivica Osim posetio je Beograd kako bi odao poslednju počast velikom prijatelju Slobodanu Santraču.

Tom prilikom bio je gost Partizan TV-a gde je naterao Grobare da se naježe i sete fenomenalnog tima koji je nastupao za crno-bele u vreme kada je on bio šef stručnog štaba. Kako sam Ivica Osim kaže to bi bio tim kao što je danas Barselona. Dan danas se pamti kako je Partizan pobedio Crvenu zvezdu u finalu Kupa na Marakani 1:0.

– Da smo ostali na okupu stvorili bismo tim kao Barselona. Generacija je bila takva da nije mogla loše da radi. Sve su to bili najtraženji igrači tadašnje Jugoslavije. Dovoljno je bilo videti, na primer, Jokanovića i Mijatovića, da shvatite da je Partizan mogao štošta. Da se saradnja između nas nastavila verovatno bismo dogurali dotle da napravimo tim koji bi bio sastavljen „ala Barselona“. Jugoslavija je uvek bila bogata talentovanim igračima, videlo se to kasnije i u Sarajevu, Željezničaru, Veležu, od svega je mogla da se napravi izuzetna ekipa. Partizan je bio na dobrom putu da tako nešto proba. Da li je uspeo, ne mogu da govorim. Nije u redu da o tome ja pričam – rekao je Ivica Osim o generaciji u kojoj su igrali Fahrudin Omerović, Vujadin Stanojković, Darko Milanič, Džoni Novak, Budrimir Vujačić, Goran Bogdanović, Zlatko Zahović, Slobodan Krčmarević i Peđa Mijatović, a na klupi sedeli Branko Brnović, Goran Pandurović, Gordan Petrić i Slađan Šćepović.

Ivica Osim je istakao da ta generacija fudbalera Partizana nije imala granicu i ko zna šta bi bilo da se nije dogodilo to što se dogodilo sa SFR Jugoslavijom.

– To je bila vrlo talentovana generacija, daleko bi dogurala da nije bilo nesretnih okolnosti, inostranstva. To je bio tim koji je pomno i postupno biran. Verovatno bi jednog trenutka pokazao sve što se od njega očekivalo. Radilo se o grupi nadarenih igrača, privrženih Partizanu, znali su kakvo je to ime. Tako su se ponašali. Meni je bilo zadovoljstvo i čast sa sa tim momcima radim – zaključio jje Štraus sa Grbavice.

(Izvor: YouTube/underPARTIZAN)

0
0

3 Komentara

  1. Sve generacije posle 85 do danas. Koji igrač je iz Barsine škole?

    To što smo imali do Živkovića niko nije imao.
    Zato su i uništili izvoznika.

    Ne mogu titule, ne može Evropa, sada ni sitni novci.

    Sve su pojeli potomci Penezića.

    0
    0
    Odgovori
  2. I dokazano: Bari je bio ogromna sreca, a tadasnji Partizan je bio bolji tim od branovaca!
    Buda im je pokazao slavljenicki dribling hop-hop!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter