0
Domaći fudbal

ČUKARIČKI PRED METALAC: Prva utakmica najteža, ali jedva čekamo da krene prvenstvo

Objavljeno: 18.02.16 u 12:46

Ekipa Čukaričkog prvi meč prolećnog dela prvenstva igra protiv Metalca na Banovom Brdu. Meč počinje u 16 časova.

– Posle šest nedelja uspešnih priprema kreće šampionat. Prva je utakmica uvek najteža, gde timovi izlaze iz priprema i uvek je neizvesno. Po svemu viđenom Metalac ima dobar tim, dobro selektiran, čvrst, agresivan. Imaju nove igrača na određenim pozicijama. Sve u svemu, interesantna su ekipa, očekujem tešku utakmicu, ali u isto vreme, zbog čega to i ne kazati, očekujem i pobedu koja je imperativ. Metalac poštujemo, ali u odnosu na našu situaciju i ciljeve, sve drugo bi bilo traženje alibija. Moramo sutra da pružimo sve od sebe i da dobijemo utakmicu. Računam na sve igrače. Da mogu poveo bih 22 igrača u karantin i izveo 15 na teren. Toliko su dobro radili. Gledaćemo da svi igrači u nastavku prvenstva dobiju šansu, jer su je zaslužili, istakao je na konferenciji za medije šef stručnog štaba Čukaričkog Zoran Popović.

Osvrnuo se zatim i na pripreme koje su za prvi tim počele 10. januara.

– Zadovoljan sam. Niko od igrača nije povređen. Imali smo manjih problema. Ostojić je osetio bol u primicaču, mogao je i pored toga da bude u punom trenažnom procesu, ali nismo hteli da ga forsiramo. Igrači su se odlično ponašali što se tiče discipline. Nismo imali ni jedan problem. Bili smo dobra grupa. Istakao bih da su mlađi igrači napredovali i na tome se radilo. Pokazali su da na njih može da se gleda kao na budućnost Čukaričkog. O starijima nema potrebe ni da pričam. Uvek su bili profesionalni. Rezultat pripremnih utakmica nije bio u prvom planu, ali zadovoljan sam što nismo imali poraz i to znači da su igrači imali odgovornost prema rezultatu, objasnio je Popović.

Pored šefa stručnog štaba, na konferenciji za medije povodom meča protiv Metalaca bio je i kapiten ekipe Igor Matić.

– Iskreno jedva čekam da počne prvenstvo, naročito posle teških i napornih priprema. Uvek je najteža ta prva utakmica u kojoj je važno da se ostavi dobar utisak. Pogotovo što igramo kod kuće. Metalac je ozbiljan protivnik. Njima bodovi znače, kao i nama. Imaju kvalitet u ovom trenutku. Što se nas tiče, mislim da smo se dobro pojačali. To će pokazati prvenstvo i predstojeće utakmice. Verujem da smo spremni da osvojimo tri boda, uz dužno poštovanje i respekt prema Metalcu, kazao je Matić.

Jedan od najiskusnijih u Čukaričkom je prokomentarisao i promene u igračkom kadru koje su se dogodile ove zime.

– Sve smo učinili da se novi igrači što bolje prilagode. Stiglo ih je nekoliko, sve su to negde mlađi momci, ali koji već imaju reputaciju i karijeru iza sebe. Mislim da su se odgovarajuće adaptirali. Opet, ne volim mnogo da pričam što se tiče tih stvari. Teren je jedino merilo i vreme će pokazati da li su pojačanja za Čukarički. Po svim nekim parametrima trebalo bi da budu. Imam utisak da je tim jači nego prošle polusezone. Pojačana je konkurencija. Svako može da pomogne i svi smo spremni i kadri da ostvarimo cilj Čukaričkog, a to je plasman u Evropu, konstatovao je Matić.

Direktan prenos utakmice Čukarički – Metalac je Prvom programu televizije Arena sport. Ulazi na ističnu tribinu je besplatan, dok karet za zapadnu tribinu koštaju 300 dinara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter