1
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

ĐURIČIĆ ZA HOTSPORT: Moja želja nije bila sporna, vratiću se kući u moju Zvezdu, ali ne na zalasku karijere

Objavljeno: 17.02.16 u 23:50

Tokom zimskog prelaznog roka šuškalo se da bi u Crvenu zvezdu mogao da se vrati Filip Đuričić, pošto je bio u nemilosti trenera Benfike, da bi reprezentativac Srbije na kraju ipak završio na pozajmici u Anderlehtu.

intervju Od samog početka cela priča je bila prilično nerealna ukoliko se znaju finansijske mogućnosti kluba uz Ljutice Bogdana i plata koju je fudbaler imao u Lisabonu.

Jedino što nije bilo sporno u celoj priči je moja želja da ponovo zaigram u Zvezdi. Sve ostalo je bila nemoguća misija. Poznato je koliko ja volim Zvezdu, igrao sam u mlađim kategorijama kluba… Imao sam želju da budem deo cele priče, ali nije bilo realno prvo sa finansijske strane, a drugo ne znam kako bi tekla ponovo moja adaptacija na domaću ligu. Želja mi je da se jednog dana vratim svojoj kući, ali ne na zalasku karijere. Ako se budem vraćao vratiću se ranije, rekao je na početku razgovora za naš portal Filip Đuričić.

intervju Za razliku od Benfike gde se nisi najbolje snašao u Anderlehtu si u prvim utakmicama zablistao?

– Ovde mi je sve krenulo kako treba. Na dva od tri odigrana meča sam bio igrač utakmice, a prošlog vikenda sam proglašen za igrača kola. Zato sam i došao ovde. Za sada mi sve mi odgovara – ambijent, publika, stadion… Anderleht igra u formaciji koja mi odgovara odnosno u 4-2-3-1 gde sam ja polušpic. Iza sebe imam dobru zaštitu, a ispred sebe dobrog napadača koji ume da se izbori za loptu.

djuricic-markovic-benfika

intervjuPovoljna okolnost po tebe je i to što si došao kod trenera, Besnika Hasija, koji poznaje naš mentalitet i zna šta od tebe može da očekuje?

– Da sam mogao da biram ne bih izabrao boljeg trenera za sebe u ovom trenutku. Aleksandar Mitrović mi je pričao da se radi o vrhunskom stručnjaku, ali pre svega o dobrom čoveku u šta sam se brzo i sam uverio. Stavio me je u tim posle samo tri dana i nekoliko treninga. Odmah mi je dao do znanja da veruje u mene, a i daje izjave u kojima pohvalno priča o mojoj igri. Za sada imamo odličan odnos.

intervju Koliko si se dobro snašao govori podatak da je Anderleht posle samo mesec dana pozajmice Benfiki predložio da te otkupi?

– Jeste, ali velika je razlika od Anderelhtove ponude do Benfikine potražnje. Portugalci žele da izvuku što više pa traže osam miliona evra, a Belgijanci nude četiri. Ipak, moguće je dogovor prema kom bi Anderleht otkupio polovinu prava od Benfike.

intervju Odlične igre u dresu Herenvena su te preporučile Benfiki, koliko su slični belgijski i holandski fudbal, možeš li da uporediš?

– Nisu toliko slični. U Belgiji se igra dosta tvrđe, a u Holandiji lepršavo za oko. U prve dve-tri utakmice mi je bilo dosta teže nego u Holandiji. Mislim da je za mene veoma dobro što sam došao ovde. Liga je malo slabija nego ovih top 5, ali već sledeće sezone Belgija će imati dva predstvnika u Ligi šampiona.

djuricic

intervju Anderleht je trenutno treći na tabeli, ambicije su sigurno da se vrati titula u Brisel?

Klubovi poput Anderlehta uvek imaju samo jednu ambiciju, a to je titula. Uskoro sledi plej-of, kao u Superligi Srbije, i za nas je najvažnije da nam vodeći ne odmaknu mnogo. Bodovi se takođe dele na pola, a posle toga ima još 10 kola. Ovde praktično svi klubovi tempiraju formu za tu završnu fazu kada često dođe do preokreta u odnosu na prvi deo sezone.

intervju U četvrtak igrate prvi meč 1/16 finala Lige Evrope protiv Olimpijakosa, šta je cilj u ovom takmičenju?

– Idemo utakmicu po utakmicu. Olimpijakos je dobra ekipa, malo je nedostajalo da nastave takmičenje u Ligi šampiona, neće nam uopšte biti lako. Dao bih njima blagu prednost, ali i mi imamo svoje kvalitete i ambicije. Mislim da možemo da ih prođemo, a posle dokle stignemo.

intervju Jedan deo karijere proveo si upravo u Olimpijakosu, ima li u timu iz Atine tvojih bivših saigrača?

– Uh, od tada je prošlo skoro 10 godina. Ima nekih igrača koji su tada trenirali sa mnom, sećam ih se vrlo dobro, ne znam da li se oni mene sećaju. Imam lepe uspemene iz Atine.

intervju Neigranjem u Benfiki izgubio si i mesto u reprezentaciji. Mogu li „orlovi“ konačno da izađu na pravi put odnosno da se plasiraju na Svetsko prvenstvo 2018. zajedno sa tobom u timu?

U Anderleht sam i došao da bih povratio reprezentativni status. To mi je mnogo važno, volim da igram za reprezentaciju, ali je to takođe bolna tema za priču. Prethodne dve godine sam se dosta trošio kada sam dolazio. Imali smo loše rezultate i to je delom uticalo na mene pre svega psihički. Imam želju da se vratim i da konačno odemo na neko veliko takmičenje.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

intervju Sa tobom u Anderlehtu je i tvoj sugrađanin iz Obrenovca i saigrač u reprezentaciji Ivan Obradović. Treći put je imao tešku povredu kolena, kako teče njegov oporavak?

– Opravak teče dosta brže nego što je bilo ko očekivao i za to je zaslužan Andra Milutinović koji mu je dosta pomogao. Ivan je već počeo da trenira i za otprilike mesec i po dana bi mogao da počne da radi sa ekipom punim intezitetom.

0
0

1 Komentara

  1. na ovoj zadnjoj sliki poziraju kako zecice za playboy…maneken do manekena…sto neigrate za reprezentaciju kako znate pozirat? dzaba vam pare, kad nevolite svoje srbije

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter