0
Košarka

SONJA PETROVIĆ UZBUĐENA: Krećemo u nove pobede!

Objavljeno: 16.02.16 u 11:47

Srpske košarkašice okupile su se za nastavak kvalifikacija za Eurobasket 2017, gde ih očekuju utakmice u Ukrajini i Nemačkoj.

Na prvom treningu u novobeogradskoj hali sportova „Ranko Žeravica“, pojavilo se 11 zlatnih iz Budimpešte (Kristina Topuzović je na rehabilitaciji), Aleksandra Crvendakić, Sanja Mandić, kao i iskusna Biljana Pešović i perspektivna Dragana Stanković. Na poštedi je zbog oporavka posle povrede ramena bila Sonja Petrović.

– Sve smo uvek vrlo uzbuđene što smo ponovo na okupu i što krećemo u nove pobede. Obe utakmice u ovom ciklusu će biti jako bitne i dosta teže nego u novembru kada smo otpočeli pripreme. Svaka ekipa na domaćem terenu dobija dodatnu snagu, a svesne smo da je svima želja da pobede evropske šampionke. Zbog toga moramo vrlo ozbiljno i motivisano da pristupimo treningu od prvog dana i spremimo se na najbolji način za utakmice – kaže Petrovićeva.

Petrovićeva veruje, kao i selektorka Marina Maljković, da je Ukrajina najteži rival u kvalifikacionoj grupi srpskih košarkašica.

– Realno je, na osnovu viđenog u prve dve utakmice kvalifikacija, da je Ukrajina najjači protivnik u grupi. One su učestvovale i na poslednjem Evropskom prvenstvu i godinama polako napreduju. Imaju i par igračica koje igraju po Evropi – smatra Petrovićeva.

Srbija 20. februara gostuje Ukrajini, dok se meč u Nemačkoj igra četiri dana kasnije.

Pripremio: Vukašin Grozdanić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter