0
Evrokupovi

LIGA ŠAMPIONA: Kavani srušio „zid“ Čelsija, Benfikin minimalac pred revanš (VIDEO)

Objavljeno: 16.02.16 u 22:44

U prvim mečevima osmine finala Lige šampiona, PSŽ je na svom terenu bio bolji od Čelsija 2:1 (1:1), do je duel u između Benfike i Zenita, takođe završen pobedom domaćina od 1:0 (0:0).

Duel u Parizu počeo je sa dve velike prilike „svetaca“. Prvo je Verati zapretio Kurtoi, a posle samo nekoliko minuta neprecozan je bio Lukas Moura, šutem pored gola. Većim delom prvog poluvremena PSŽ je dominirao, a Čelsi je samo preko krila uspevao da namuči defanzicve „svetaca“.

U 39. minutu PSŽ dolazi do prednosti, golom Zlatana Ibrahimovića iz slobodnog udarca, koji je predhodno napravio Mikel. Sa dvadesetak metara od gola Ibrahimović je uputio jak udarac pri kome je lopta, na putu ka golu, promenila pravac i prevarili Belgojanca na golu Čelsija.

Mikel se ubrzo iskupio za grešku, pa je nakon dobrog izvedenog kornera u 45. mintu, smestio loptu u gol Kevina Trapa.

Drugi deo meča ponovo je počeo u znaku PSŽ, tačnije prilikama Di Marije i Ibrahimovića, ali su njih dvojica bili naprecizni. „Plavci“ su preko Dijega Koste u 50. minutu pripretili Trapu, ali bezuspešno. Čelsi je nastavio da se brani, ali je „zid“ popustio u 78. minutu, kada je precizan bio Kavani i tako stavio tačko na ovaj meč i obezbedio prednost pred revanš.

 

(izvor: rutube)

Na meču u Lisabunu između Benfike i Zenita prva prava prilika je viđena posle pola sata, kada je Žonas „ispitao“ reflekse Lodigina. Do kraja poluvremena nije bilo nekih velikih prilika, već su obilovali kartoni.

U nastavku meča i dalje su u prvom planu bili kartoni, a onda je u 69. minutu Gaitan imao prvo veliku priliku na meču. veliki pritisak Benfike u poslednjih petnestak minuta meča isplatio se u nadoknadi vremena, kada je Lodigina konačno savladao Žonas.

 

(izvor: rutube)

Revanš mečevi ovih timova igraju se 9. marta

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Liga šampiona, osmina finala:

Benfika – Zenit 1:0 (0:0)
(Žonas 90)
PSŽ – Čelsi 2:1 (1:1)
(Ibrahimović 39, Kavani 78 – Mikel 45)

17. februar
Gent – Volfsburg
Roma – Real Madrid

23. februar
Arsenal – Barselona
Juventus – Bajern Minhen

24. februar
PSV – Atletiko Madrid
Dinamo Kijev – Mančester siti

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter