0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ĆAKIĆ: Jokić je veliki promoter Mege u NBA

Objavljeno: 16.02.16 u 21:29

Sportski direktor Mega Leksa Goran Ćakić pun utisaka vratio se iz Toronta gde je imao priliku da uživo prati sva dešavanja na NBA Ol-star vikendu.

Posebno zadovoljstvo za Ćakića predstavljalo je druženje sa nekadašnjim prvotimcem Mege Nikolom Jokićem koji je kao ruki izborio učešće na najglamuroznijoj smotri najjače košarkaške lige sveta.

– Iako je imao brojne obaveze ono malo slobodnog vremena iskoristio je da se vidimo.  Neverovatno je kako je za kratko vreme u Americi Nikola zadobio toliko mnogo simpatija. Svi ga jako vole i u razgovoru sa ljudima iz NBA lige, pogotovo iz dela za internacionalne igrače, o njemu sam mogao čuti samo pohvale i pozitivne komentare. Zaista je sajajan ambasador naše zemlje u NBA, a upravo zahvaljujući njemu je srpska zastava, pored zastava zemalja ostalih učesnika, stajala odmah uz teren Er Kanada centra tokom celog Ol-star vikenda – počeo je priču Ćakić i potom dodao:

– Jokić mi se pohvalio da redovno prati utakmice Mega Leksa. Znao je za poraz od Olimpije, ali i za kazneni trening Dejana Milojevića dan posle poraza od Ljubljančana što znači i da je kontaktu sa bivšim saigračima što me veoma raduje – kroz osmeh je rekao Ćakić.

Boravak u Torontu Ćakić je iskoristio i za prisustvo na čuvenom NBA kampu za mlade igrače iz celog sveta pod nazivom “Košarka bez granica”, na kom je učešće nažalost zbog povrede morao da otkaže prvotimac Mege Aleksandar Aranitović.

– Veliki broj skauta i generalnih menadžera NBA timova pratio je dešavanja na tom kampu u čijoj organizaciji od osnivanja učestvuje Marin Sedlaček.  Sa mnogima od njih sam bio u prilici da razgovaram. Nikola Jokić koji je direktno iz dresa Mege otišao u NBA je naš veliki promoter tamo i to moram posebno da naglasim. Iz tog razloga Mega je kao klub svima njima dobro poznat i zaista sam bio ponosan na činjenicu koliko prate i vrednuju naš rad. Veoma im je bilo žao što Aranitović zbog povrede nije mogao da dođe, najviše su se raspitivali za Luvavua,  ali i oko programa rada koji sprovodimo sa mladim igračima.  – ističe Ćakić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter