9
Domaći fudbal

VREMEPLOV: Tog dana na Marakani pao je slavni Real (VIDEO)

Objavljeno: 15.02.16 u 23:58

Jedna od najboljih predstava Crvene zvezde u njenoj bogatoj istoriji bacila je najveći fudbalski tim sveta na kolena.

Datum – 4. mart 1987. godine.

Prvi meč četvrtfinala tadašnjeg Kupa evropskih šampiona.

Žreb je želeo da se Crvena zvezda tog dana nameri na verovatno najveći fudbalski klub na svetu – Real iz Madrida.

Pre ovog dvomeča, Zvezda je u prvom kolu savladala Panatinaikos ukupnim rezultatom 4:2, dok je u drugom Rozenborg potukla do nogu – 7:1 ukupno.

Madriđani su u Beograd došli nakon pobeda nad Jang Bojsom i Juventusom.

Zvezda je igrala u sastavu Stevan Stojanović, Milivoje Bračun, Miodrag Krivokapić, Slavko Radovanović, Marko Elsner, Milan Janković, Žarko Đurović, Boško Đurovski, Borislav Cvetković, Dragan Stojković, Mitar Mrkela i Zoran Pavlović (od 70. minuta).

U Realu – Kamačo, Manuel Sančiz, Solana, Hugo Sančez, Galjego, Valdano… Samo oni bili su dovoljni da se prosečan protivnik zamrzne.

Ali ne i Zvezda. Jer, ono što su gore navedeni igrači u crveno-belim dresovima tog martovskog dana prikazali na Marakani verovatno je najbolja utakmica koju je neki srpski tim odigrao u evrotakmičenju.

A prvo poluvreme je nešto što, sudeći po sadašnjem stanju stvari, niko od nas neće ponovo doživeti.

Čista fudbalska poezija. Kruna nije stigla tad, već četiri godine kasnije, ali svakako – utakmica vredna sećanja, nezaborava i ponosa svakoga kome su crveno-bele boje bliske srcu.

(Izvor: Youtube/CrniGuja)

0
0

9 Komentara

  1. Vi gani nemate ništa zato i vredjate to vam je stil.

    Nije Real slučajno 6 titulu uzeo 66, 666.

    Trofej su zaplenili, nalazi se u Realovim vitrinama. „Uške“ ili rogati je posle napravljen. Frankovo takmičenje a on bio m…n. Santjaga Bernabea bila sramota i 55 i 66 e.

    Titula engleza jedina nije slučajno bila 66. Pokraden tim Nemačke 2 neregularna gola.

    Nije slučajno razjuren tim beba. Niko se ne pita koliko bi Vaske i deca iz okoline Beograda uzela titula. To je onemogućeno posle utakmica sa MUTD.
    I 91 pre raspada sfrj nije slučajno cz dobila pehar a da se finale nije igralo.

    Fudbal je vlasništvo pojedinaca….

    Lako je sa ganima manipulisati.

    0
    0
    Odgovori
    • Vidim da ove ustanove za dusevno obolele placu za tobom… Kakva teorija zavere!!! Da, vi niste hteli taj pehar, sad mi je jasno?! Bili ste najbolji, ali vam nije bilo interesantno takmicenje….

      0
      0
      Odgovori
    • Alo sabane kako te nije sramota komentarisati neke gluposti i nebuloze ha,ha,ha…Zvezda nije osvojila samo tu titulu Bariju 1991 vec i 1 Interkontinentalni Kup,pa 2 Srednje Evropska Kupa,17 Medjunarodnih turnira igrala jos 2 finala Medjunarodnih Turnira,1 finale UEFA Kupa,1 finale UEFA Super Kupa,jos 10ak Evropskih polufinala i cetvrtfinala da nije i to sve namesteno hahaha,pokrij se usima bre bruko jedna…

      0
      0
      Odgovori
  2. Poštovani novinari ispišite ceo tim Reala red je.

    Imate predlog da uporedite timove Reala sa kojima je CZ i , a sa kojima je Partizan dobijao.

    Takodje jednom zauvek da gani ne budu u zabludi celog života, čije su tekme bile jače, protivnici, kvalitet timova, takmičenja i grupe koje oni nisu ni doživeli.

    Utakmice i timovi Reala protiv koje je igrao Partizan su bile protiv tima sveta a na kraju galaktikosi koji su trebali da budu razbijeni od uvek beba.

    Santjago Bernabeo i ispovest o dve otete titule KEŠ a Partizanu.

    Zbog zvezdinog novinarstva ljudi su odavno obmanjeni.

    0
    0
    Odgovori
    • Ma da, Franjevci su bili vele sila i osvojili su 5-6 evropskih takmicenja ali ih niko nije evidentirao i niko ih se ne seca! Trofejniji su i od Reala i od Barse! Hahahahahaha!!!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter