0
Američki fudbal

NHL: Pavel Dacjuk u odabranom drutvu

Objavljeno: 15.02.16 u 13:14

Centar Detroit Red Vingsa Pavel Dacjuk postao je 107. igrač u istoriji NHL lige sa ostvarenih 900 i više poena.

Popularni „Magični čovek“ postigao je dva gola i zabeležio jednu asistenciju u pobedi njegovog tima nad Boston Bruinsima rezultatom 6:5, u noći između nedelje i ponedeljka.

Veteran iz Rusije tako se pridružio Stivu Ajzermanu, Gordi Hau, Aleksu Delvekiu, Niklasu Lindstromu i Sergeju Fedorovu, koji su taj jubilej ostvarili u dresu Detroita. Na 928 utakmica postigao je 309 pogodaka, i još 593 puta direktno učestvovao u akcijama koje su prethodile golovima „Crvenih krila“.

– Za mene je ovo velika satisfakcija, ali ne bih uspeo da nisam igrao sa tako dobrim saigračima. Mnogo podšrke i saveta dobijao sam od njih. Zahvaljujem se svima, rekao je Dacjuk za nhl.com.

Dacjuk ima kultni status u Detroitu, gde je proveo svih 14 sezona u najatraktivnijoj hokejaškoj ligi na svetu. Dao je značajan doprinos u osvajanju dva trofeja Stenli Kupa 2002. i 2008. godine.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter