0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

DUŽE ĆE TRAJATI: Promene u regionalnom takmičenju

Objavljeno: 15.02.16 u 18:34

Parovi plej-ofa ABA lige su odavno poznati, ali je kalendar završnice regionalnog takmičenja doživeo promene.

Koplja u polufinalima plej-ofa ukrstiće Budućnost i Mega Leks, odnosno Crvena zvezda i Cedevita.

Novine koje su došle od organitazora lige, a tiču se plej-ofa, su te da će razmaci između utakmica biti tačno sedam dana, a ne kao prošle godine kada smo dva meča gledali za menje od nedelju dana.

Prvi mečevi polufinala plej-ofa igraju se 12. do 14. marta, a druge 19. do 21., dok bi se treći dueli, ukoliko do njih dođe, igrali 0d 26. do 28. marta.

Kod prvog polufunalnog meča između Budućnosti i Mega Leksa sve je jasno, ali kod duela Crvene zvezde i Cedevite još nije poznata sa koje će pozicije timovi ući u plej-of, odnosno ko će biti domaćin u prvim mečevima.

I Cedevita i Zvezda trenutno imaju skor 18-6, s tim da su Zagrepčani bolji u međusobnim ligaškim duelima, zbog čega će se crveno-beli nadati njihovom kiksu u preostala dva kola.

Šampion Hrvatske gostovaće u sledećem kolu Partizanu, a potom će kod kuće dočekati MZT, dok će Zvezda posle Kupa Koraća i utakmice protiv Efesa gostovati Ciboni, pa će u poslednjem kolu igrati protiv Krke, kod kuće.

Finalni meč je na programu kao i prošle godine od 11. do 17. aprila, a šampion će biti tim koji prvi ostvari tri pobede. Do promene ovih termina može da dođe samo ukoliko Zvezda ili Cedevita tada budu imale mečeve u Evroligi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter