3
Domaći fudbal

FOTO: Instagram/valeribojinov86

BOŽINOV BEZ DLAKE NA JEZIKU: Izjava zbog koje će ga Grobari još više voleti, a Bugari kritikovati

Objavljeno: 15.02.16 u 12:55

Iako Valeri Božinov tvrdi drugačije čini se da su Srbi i Bugari veoma slični, makar kada je u pitanju omalovažavanje onih koji su uspešni u životu.

Na svoj 30. rođendan napadač Partizana dao je intervju za bugarske medije u kom je centralna tema bio odnos tamošnje javnosti prema bugarskim sportistima.

– Na kritike odgovaram partijama na terenu. Nije slučajno to što sam sa 12 golova najbolji strelac Partizana i drugi strelac srpske lige. Isto tako nije slučajno što postižem lepe golove koji se po nekoliko dana vrte na televiziji. Bugari vole da omalovažavaju sve. Eto i za Hrista Stoičkova 90 odsto Bugara ima neku lošu reč, počeo je priču Božinov.

Fudbaler Partizana je potom izrekao nešto što se neće dopasti njegovim sunarodnicima.

– Iskreno rečeno žao mi je što se nisam rodio u Srbiji. Tamo je narod potpuno drugačiji od nas Bugara. Meni na primer u Srbiji ne dozvoljavaju da platim račun, a kod nas samo kritikuju i podsmešljivo pričaju o nama.

Pored sebe i Stoičkova Božinov je naveo još jedan primer.

– Evo na primer jedan Berbatov je toliko postigao u karijeri, ali mi ćemo da pokušamo i njega da uništimo, rekao je Božinov i dodao da zbog takvog stava javnosti sve više Bugara bira da nastupa za druge zemlje, ali da on to nikada ne bi učinio.

Božinov je u intervjuu datom za „7 dni sport“ takođe istakao da gde god je igrao bio je vođa tima i da je uspeo vrlo brzo da osvoji srca navijača. Poručio je da mu je želja da karijeru završi u Levskom iz Sofije, ali da za sada ostaje u Partizanu, a o transferu će razmišljati na leto.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter