0
Boks

FOTO: Screenshot

BOKS: Olimpijski šampion u borbi za profesionalnu titulu

Objavljeno: 15.02.16 u 17:09

Olimpijski pobednik iz Londona u amaterskom boksu Entoni Džošua pokušaće da osvoji šampionski pojas IBF verzije u superteškoj kategoriji.

26-godišnji Britanac ukrstiće rukavice sa Čarlsom Martinom 9. aprila u ‘O2 Areni’ u glavnom gradu Engleske. Martin je osvojio upražnjenu IBF titulu pobedom nad Vjačeslavom Glaskovim u januaru.

Podsetimo, ‘Međunarodna bokserska federacija’ (IBF) oduzela je pojas Tajsonu Fjuriju nakon što je ponudio revanš Vladimiru Kličku, umesto da se bori sa propisanim izazivačem.

Džošua je stekao pravo da izazove Martina osvajanjem titule šampiona Velike Britanije, nokautom u sedmoj rundi protiv Dilijana Vajta. Svih petnaest borbi u profesionalnom ringu rešio je u svoju korist obaranjem protivnika na pod.

– Borba za titulu u superteškoj kategoriji je moj san od trenutka kada sam postao profesionalac. Osećam se privilegovan zato što taj san mogu da pretvorim u realnost. Martin je odličan borac i moraću da pružim borbu života kako bih zaradio pojas – rekao je Džošua za ‘BBC’.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter