4
The Best Of

VREMEPLOV: Hoće li se ikada ponoviti ovakva utakmica Lige šampiona? (VIDEO)

Objavljeno: 14.02.16 u 21:30

U susret nastavku takmičenja u Ligi šampiona koji nas očekuje kroz dva dana, prisećamo se najefikasnije utakmice u novijoj istoriji elitnog takmičenja.

Nije to bila utakmica sa najviše postignutih golova u istoriji najjačeg evropskog takmičenja, ali hoće po tome što su se u njoj sastala dva tima, koja pre toga, ali i posle nisu predstavljala krem evropskog fudbala. Takođe, postavljeno je i izjednačeno nekoliko rekorda.

Sa jedne strane Monako, a sa druge Deportivo iz La Korunje, koji je te godine bio ispred Real Madrida i Valensije na kraju sezone u Primeri. Međutim, naišli su na ‘kneževe’, čija je tadašnja ekipa zaista bila puna fantastičnih igrača, uz to i uigrana da deluje kao tim, a pored toga već su imali i iskustvo i uživali su veliko poštovanje fudbalske Evrope zbog nestvarne sezone i finala samo godinu dana pre toga kada su poraženi od Porta.

5novembre-screen

Predvođeni kapitenom Ludovikom Žulijem, u odbrani stamenim Sebastijanom Skilaćijem i Patris Evrom ispred golmana Flavija Rome, iz veznog reda ‘dirigovao’ je tada svetski poznati Žerom Roten, a u napadu fenomenalnim Dadom Pršom, koji je tog 5. novembra 2004. godine proslavio svoj 29. rođendan i to na najbolji mogući način – sa četiri postignuta gola. Treba reći da je ovu generaciju do velikih visina predvodio i Fernando Morijentes, koji je u meču protiv Deportiva bio povređen.

Španski tim je svoje uzdanice imao u vidu Dijega Tristana, Huan Karlosa Valerona, Valtera Pandijanija, pa i Pedra Mutinisa, tada standardnog reprezentativca Španije. No, kao relativno neiskusna ekipa u Ligi šampiona protiv Monaka se nikako nije dobro provela. Na stadionu ‘Sent Luis drugi’, Monako je napadačkim fudbalom, kakav je u to vreme gajio, deklasirao tim iz La Korunje sa dobro poznatih 8:3 (5:2).

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Monako – Deportivo 8:3 (5:2)
Stadion ‘Sent Luis drugi’, Monako.
Sudija: Terje Houg (Norveška)
Strelci: Roten 2, Žuli 11, Pršo 26, 30, 45+2, 49, Plašil 47, Sise 67 – Tristan 39, 52, Skaloni 45)

MONAKO: Roma, Evra (od 83. Ibara), Skilaći, Bernardi, Givet, Rodrigez, Plašil (od 67. Zikos), Roten, Žuli, Pršo (od. 75. Adebajor), Sise.

DEPORTIVO: Molina (od 46. Munua), Pablo (od 46. Munitis), Romero, Najbet, Silva, Gonzales (od 60. Pandijani), Tristan, Armaviska, Skaloni, Andrade, Valeron.

[/stextbox]

 

Osim već pomenutog Dada Prša koji je sa četiri postignuta gola izjednačio individualne rekorde Marka Van Bastena i Filipa Inzagija po broju golova na jednom meču, strelci za ‘kneževe’ bili su i Žerom Roten, Ludovik Žuli, Eduard Sise i Jaroslav Plašil. Čast Depora, ako se tako i može reći, spasili su Skaloni i Dijego Tristan sa dva gola, ali im je to bila slaba uteha.

(Izvor: youtube / Mayes Savidan)

Monako je svoju nadmoć nad Deportivom potvrdio i mesec dana kasnije kada ga je na ‘Rijazoru’ razorio sa 5:0 i tako ostvario najubedljiviju pobedu u istoriji kada se radi o ‘dvomeču’ dva tima u ligi šampiona – ukupno je bilo 13:3.

Monako se te sezone 2004/2005 plasirao u osminu finala Lige šampiona sa prve pozicije i 12 osvojenih bodova, ispred Liverpula i Olimpijakosa, ali je u nokaut fazi eliminisan od PSV-a iz Ajndhovena. Sa druge strane, Deportivo je te godine takmičenje završio na poslednjem mestu u grupi sa dva osvojena boda i negativnim ulaskom u istoriju elitnog takmičenja.

0
0

4 Komentara

  1. Mec odigran novembra 2004,znaci sezona 2004-05. Sampion liverpool finalista milan,cuvena istanbulska noc. Ne lozi se kada ne znas. Monako je sa portom igrao finale u seaoni 2003/04

    0
    0
    Odgovori
  2. Ko je ovo pisao nema pojma. Monako je stigao do finala a Deportivo do polufinala te godine. I u revansu je bilo 1 : 0 za Deportivo.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter