0
Ostali sportovi

SKI SKOKOVI: Prevc pobednik iako je dotakao sneg pri doskoku

Objavljeno: 14.02.16 u 20:25

Peter Prevc je jednostavno nepobediv, najbolji na svetu.

Trećeg dana u norveškom Vikersundu heroj Slovenije još jednom je dokazao da mu nema ravnog u ovoj sezoni. Zabeležio je drugi uzastopni trijumf na skijaškim letovima i preuzeo vođstvo u plasmanu ove discipline. Pobednik “Turneje Četiri skakaonice” bio je toliko ubedljiv da mu čak ni dodir snega telom i katastrofalne ocene u drugoj seriji nisu ugrozile pobedu. Let od 249 metara doneo mu je pregršt bodova, pa je tako za 7,6 poena nadmašio drugoplasiranog Štefana Krafta iz Austrije. Pomalo iznenađujuće treće mesto pripalo je domaćem predstavniku Andreasu Stjernenu.

Tokom prve serije uslovi su išli u korist takmičara. Jak vetar u prsa dozvoljavao je velike daljine. Stjernen je doleteo je na 249 metara i gledaoci su pomislili da će, kada na red dođu najbolji, biti postavljen novi svetski rekord. Međutim organizatori su drastično skratili zaletište. U takvoj konstalaciji snaga najbolje su se snašli Prevc i Kraft, koji su uspeli da nadmaše Stjernena po broju osvojenih poena u prvoj seriji.
Pobednik prvog nadmetanja u petak Robert Kranjec nije uspeo da iskontroliše svoj let i takmičenje je završio već posle prve serije.

U drugoj rundi vetar je u potpunosti promenio pravac pa su letovi postajali sve kraći. A onda je usledio “uragan” Norvežana. Redom su Forfag, Gagnes i Tande preletali 240 metara i postavili ozbiljan zadatak za ostale rivale. Ipak, njihov zaostatak iz prve serije bio je veliki, pa su tako na kraju ostvarili plasmane od 5-7 mesta. Ispred njih našao se Nemac Severin Frojnd. Kraft i Stjernen ostvarili su identične dužine u drugoj seriji (231m), pa je Austrijanac zadržao drugu poziciju.

Prevc je ubedljiv u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 1574 boda, neverovatnih 572 više od Frojnda. Što se tiče poretka u letovima Slovenac je takođe na prvom mestu sa 250 bodova.

Turneja po Skandinaviji nastaviće se u finskom Lahtiju sledećeg vikenda.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter