0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Nojrojteru pripao slalom u Japanu

Objavljeno: 14.02.16 u 11:34

Iznenađenja nisu izostala ni drugog takmičarskog dana u japanskom gradu Juzava Naeba.



Feliks Nojrojter
pobednik je slaloma u mestu gde se njegov otac pre 41. godinu plasirao na pobedničko postolje. Nemac je do prvog trijumfa u sezoni stigao u vremenu 1.50,93 minuta i za 0,05 sekundi nadmašio drugoplasiranog veterana Andre Mirera iz Švedske. Marko Švarc iz Austrije iznenadio je plasmanom na podijum sa 24 stotinke zaostatka za Nojrojterom.

Nojrojterov zemljak Fric Doper trku je završio na četvrtom mestu ispred dvojca iz Austrije Digrubera i Mata.

– Naravno, osećaj je mnogo dobar. Bila je teška trka danas, tokom druge vožnje padala je kiša. Niste imali sreće sa vremenom, ali ste sjajno pripremili stazu, rekao je Nojrojter za ‘FIS’.

Marsel Hiršer, koji je odustao na prvoj stazi, i dalje vodi u generalnom plasmanu sa 1045 bodova. Na drugom mestu nalazi se Henrik Kristofersen. Norvežanin je zauzeo sedmo mesto u Japanu, i tako učvrstio vođstvo u poretku slaloma sa 716 bodova.

Karavan Svetskog kupa vraća se u Evropu gde će sledeće nedelje u francuskom Šamoniju biti održane trke spusta i alpske kombinacije.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter