8
Košarka

NOVI OBRT: Partizan bez šanse i za FIBA Ligu šampiona?

Objavljeno: 11.02.16 u 11:59

Na sastanku koji je početkom nedelje održan u Minhenu FIBA je okupila predstavnike evropskih liga i klubova kako bi im predstavila koncept svog movog takmičenja – Lige šampiona.

U ime Košarkaškog saveza Srbije sastanku je prisustvovao potpredsednik ove organizacije Dejan Tomašević.

– Za razliku od nekih drugih sastanaka, dobra je stvar što je Međunarodna košarkaška federacija pozvala i naš Savez. Pre svega, da se upoznamo sa programom i predlozima o budućoj Ligi šampiona FIBA, rekao je Tomašević u izjavi za Sport.

Ono što nije dobro za srpsku košarku je da će i u to takmičenje klubovi ići iz regionalne, a ne domaće lige. Naime, ranije se govorilo da će po jedno mesto dobiti Hrvatska, Srbija i Slovenija ili Crna Gora, a Tomašević kaže da to neće biti tako.

– FIBA je ponudila tri mesta ABA ligi u novoj Ligi šampiona. Dva diretnog prolaza i jedan klub kroz kvalifikacioni sistem, otkriva potpredsednik KSS.

Ako to ostane tako jedini srpski klub koji imaju priliku da igraju u tom novom takmičenju su Crvena zvezda (ako ne dobije pozivnicu za Evroligu) i/ili Mega Leks (ako ne bude šampion ABA, a ta liga dobije mesto u Evroligi).

Ova vest se sigurno neće dopasti navijačima Partizana koji su se nadali da će njihov tim naredne godine igrati u novoformiranom takmičenju odnosno da bi to pravo mogli da izbore kroz domaću ligu.

0
0

8 Komentara

  1. … a jel’ ziv onaj Nikola Pekovic? On je cini mi se PREDSEDNIK PARTIZANA? Proglasise ga , nesto kao SPASILAC? ‘Ajde ako ga neko vidi …msm… ovo… ono, nek’ se javi, cisto da se ne sekiramo, da je ziv i zdrav, a za ostalo cemo lako.

    0
    0
    Odgovori
    • Od sledece godine Mega igra u Kraljevu.Najavljena je fuzija sa Slogom,pa ce imati i halu i publiku samo takv,a i aerodrom.Takodje,Mega je uz Zvezdu najorganizovaniji klub.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter