0
Ostali sportovi

SKI SKOKOVI: Peter Prevc nezaustavljiv i u Norveškoj

Objavljeno: 10.02.16 u 20:08

Na skakaonici “Granasen” u norveškom gradu Trondhajmu nastavljeno je takmičenje u okviru Svetskog kupa skijaških skakača.

Večerašnjim nadmetanjem praktično je započela turneja po Skandinaviji u indvidualnoj konkurenciji. Zbog loših vremenskih uslova proteklog vikenda u Oslu otkazano je prethodno takmičenje.

Peter Prevc još jedanput je dokazao da je najuspešniji skakač današnjice. Daljinama od 135 i 132 metra za 12,3 poena nadmašio je drugoplasiranog Austrijanca Štefana Krafta. Svetski šampion u ski letovima je u obe serije napravio prednost u odnosu na Krafta.

Novi član “Ginisove knjige rekorda” Noriaki Kasai domogao se još jednog podijuma u karijeri, čime je nastavio da ruši granice ovog sporta. Nakon prve serije zauzimao je 10. poziciju, ali se “monstruoznim” drugim skokom od 143 metra po 59. put u karijeri popeo na pobedničko postolje.

Mihael Hajbek iz Austrije i Daiki Ito iz Japana zaključili su plasman prvih 5.

Velika očekivanja domaće publike nisu opravdali najbolji norveški skakači. Kenet Gagnes i Johan Andre Forfang jer su zauzeli osmo odnosno 18. mesto na kraju takmičenja. Anders Fanemel nije se ni plasirao u drugu seriju.

Novim, 9. trijumfom u sezoni Prevc je još više uvećao ionako ubedljivu prednost u generalnom plasmanu. Slovenac sada ima 1334 boda. Severin Frojnd je drugi sa 881, dok je Kenet Gagnes i dalje na trećem mestu sa 770 bodova.

Za vikend će na programu Svetskog kupa biti letovi u Vikersundu.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter