0
Ostali sportovi

NHL: Velika priznanja za Martina Brodera

Objavljeno: 10.02.16 u 15:23

Na svečanoj ceremoniji u Nju Džersiju povučen je dres legendarnog golmana Martina Brodera.

Dres sa brojem 30 krasiće svodove „Prudenšal Centra“ u čast čoveka za koga su vezani najveći uspesi u istoriji franšize iz Nju Džersija. U parku ispred ‘Prudenšal Centra’ otkrivena je i statua sa njegovim likom.

Broder, sadašnji asistent trenera u Sent Luisu, nastupao je za Devilse 21 sezonu. Predvodio je „Đavole“ do osvajanja tri titule šampiona NHL lige 1995, 2000 i 2003. godine. Još dva puta učestvovao je u finalu Stenli Kupa.

Vlasnik je mnogih NHL rekorda. Među njima se ističu najveći broj pobeda (691), najviše utakmica u regularnom delu sezone, kao i u plej ofu bez primljenog pogotka. Jedini je golman u istoriji najpopularnije hokejaške lige na svetu koji je postigao pobedonosni gol za svoj tim.

Dvostruki je pobednik Olimpijskih igara sa Kanadom, u Solt Lejk Sitiju 2002. godine i osam godina kasnije u Vankuveru.

– Verovatno sam prvi put bio nervozan na ledu. Bilo je zabavno, ali mi je drago da je gotovo. Podrška navijača je nešto specijalno za mene. Priznajem da sam je očekivao ali to ne znači da nisam oduševljen, rekao je Broder tokom ceremonije.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter