1
The Best Of

FOTO: www.eatsport.net

VREMEPLOV: Da li je Zuba iskoristio Kanovu kratkovidost i Brazilu doneo ‘Boginju’? (VIDEO)

Objavljeno: 08.02.16 u 22:03

Priča o velikom finalu Svetskog prvenstva 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, koje su obeležili tada najbolji napadač sveta Luis Nazario da Lima Ronaldo i najbolji golman Oliver Kan.

Tog 30. juna 2002. godine na stadionu u Jokohami snage su odmerile selekcije Brazila i Nemačke. „Karioke“ su bile blagi favorit, pre svega zbog ubitačnog napada Ronaldinjo, Rivaldo i Ronaldo, ali niko nije smeo da otpiše „pancere“ koji su na golu imali „mačku“ Olivera Kana. Upravo su taj meč obeležili tada najbolji napadač planete popularni Zuba i najbolji golman sveta Oliver Kan.

Jedan je postao heroj nacije, a drugog su okrivili da je kriv za to što „elf“ nije stigao do svetskog trona, iako ih je on svojim intervencijama doveo do samog finala. Brazil je slavio sa 2:0, a oba gola za najtrofejniju selekciju na planeti postigao je Ronaldo.

Mediji su danima pred veliko finale pravili priču o zvezdama Brazila i Nemačke. U „dvoboj“ su stavljali najboljeg napadača sveta Ronalda i golmana Kana. Ipak, već u to vreme pojavile su se spekulacije da je vid čuvara mreže „pancera“ oslabio, to jest da je golman Bajerna iz Minhena postao kratkovid. Zuba je kasnije samo te spekulacije podgrejao. Evo i kako…

Igrao se 67. minutu kada su „karioke“ prvi put na meču savladale do tada sigurnog Kana, ali… Rivaldov šut sa oko 20 metara kapiten reprezentacije Nemačke nije uspeo da ukroti, iako nije bio jak, ispustio je loptu koja je išla pravo u njega, a Ronaldo je sa svega pet metara zatresao praznu mrežu. To je bilo dovoljno da se priča o Kanovoj kratkovidosti ozvaniči kao istinita.

(Izvor: YouTube/ronaldogodmagic)

Brazil je „pečat“ na svetsku titulu stavio u 79. minutu posle male majstorije Ronalda, kod koje Kan nije imao nikakvih šansi.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NEMAČKA – BRAZIL 0:2 (0:0)

Stadion u Jokohami. Gledalaca: 69.029. Sudija: Pjerluiđi Kolina.

NEMAČKA: Kan – Mecelder, Ramelov, Linke – Frings, Haman, Jeremis (Asamoa), Bode (Cige), Šnajder – Nojvil i Klose (Birof).
BRAZIL: Markos – Kafu, Lusio, Roke Žunior, Roberto Karlos – Edmilson, Žilberto Silva, Kleberson, Ronladinjo (Žuninjo Paulista) – Rivaldo i Ronaldo (Denilson).

[/stextbox]

0
0

1 Komentara

  1. Kan je prilikom jedne intervencije u prvom poluvremenu finala nabio ili mozda cak i slomio prst na desnoj ruci, sto ga je sigurno omelo prilikom te greske kod prvog gola Brazila…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter