10
Evroliga

FOTO: STARSPORT

TURCI PREDUHITRILI ČOVIĆA: Zvezda izvisila za ‘A’ licencu? (FOTO)

Objavljeno: 08.02.16 u 18:06

Nova dešavanja u borbi za ‘A’ licencu Evrolige ne idu u prilog crveno-belima.

Kako piše ‘Mundo deportivo’, Evroliga je donela još jednu odluku oko toga koji će tim dobiti stalno mesto u novom izgledu ovog takmičenja od sledeće sezone.

Učestvovaće 16 timova, 11 već ima ‘A’ licence, pobednik Evrokupa i kvalifikacija dobiće po jedno mesto, a preostala tri će biti odlučena u narednom periodu. Tačnije, jedno od ta tri mesta već je podeljeno.

Naime, mesto koje Nebojša Čović uveliko lobira, a navijači Crvene zvezde tako žarko žele, dobila je turska Darušafaka, klub koji je tek od nedavno zaigrao u najjačem evropskom takmičenju.

Navodno, preostala dva mesta dobiće tim iz ABA lige i iz nemačke ili VTB lige.

Screenshot_1

0
0

10 Komentara

  1. Ljudi, Turska je na ivici rata, turizam je puk’o, na prodaji im je 1500 hotela, šverc nafte od terorista prestaje, samim tim neće biti ni love za bacanje para na košarkaše i desetine novih turskih klubova. Njima je to bio jedan od načina da operu pare od šverca nafte islamske države.
    Urušiće se to kao kula od karata.

    A nama će biti kao i do sad, ni bolje ni gore, ne žalim se – ne samo nastavi ovako preko ABA lige da se nastupa i nema problema.
    Takođe ne znamo šta će biti iz ovog sukoba FIBA i EL, zato bez nerviranja i nastavite da lobirate i radite kako radite.
    Uvek ćemo imati pun Pionir, Arenu, a ovi što im dolaze ljudi kao na parastosu, ako im se to dopada – neka izvole.

    0
    0
    Odgovori
  2. Obrni, okreni, opet turski tim dobija A licencu, dal’ ovaj ili onaj „NASH“ naturalizovani, svejedno mi je ako moj Partizan ide u FIBA ligu .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  3. Boze mili kakva crna Darusafaka??? Ovo je skandal i sramota!!! Ne stajmo, lobirajmo, borimo se iz petnih zila,,,

    0
    0
    Odgovori
  4. Polako devojčice, dve solidne sezone posle 20 očajnih i već tripujete da ste klasa. Nije sve u bankomatu, nemate istoriju i poreklo.

    0
    0
    Odgovori
    • a koju li istoriju i poreklo ima fenerbahce? fuziom sa ülkerom su dobili sve…al tamo igra vesely…bogdan i na klupi obradovic…tako da njima moze da tapkamo po ramenu a srpskom timu, bez obzira o kome se radi, nek crkne krava…bravo srbijo!

      0
      0
      Odgovori
  5. Treba da naprave aukciju i da lepo rasprodaju A licence. Citava prica oko tih A licenci je smejurija. Treba da se uspostavi sistem kao u Ligi sampiona u fudbalu gde svako ima sanse s obzirom na rezultate ostvarene u prethodnoj sezoni. Na dobrom su putu da uniste evropsku klupsku kosarku.

    0
    0
    Odgovori
    • Polako devojčice, dve solidne sezone posle 20 očajnih i već tripujete da ste klasa. Nije sve u bankomatu, nemate istoriju i poreklo.

      0
      0
      Odgovori
      • Pises da nemamo istoriju i poreklo a u isto vreme pises da smo imali ocajnih 20 sezona u Evropi a ustvari nemas pojma o cemu pises ha,ha…Znaci ne gleda se za Evroligu samo kako je neko igrao u Evroligi zadnjih godina, vec se gledaju sva Evropska takmicenja,plus rad sa mladjim kategorijama,finansije itd…Zvezda trenutno bez dugova,a zadnjih godina juniori osvojili Evroligu i jos 5 zavrsnih turnira Evrolige,Pioniri takodje prvaci Evrope…A sto se tice seniora sto ti rece zadnjih godina pored 2 ucesca u Top 16 Evrolige imaju jos jedno ucesce u grupi Evrolige prva faza takmicenja,znaci 3 uzastopna ucesca u Evroligi,pa u zadnjih 20ak godina kako ti rece 2005/06 cetvrtfinale Evrokupa,2006/07 cetvrtfinale Evrokupa,2007/08 Top 16 Evrokupa,2008/09 Top 16 Evrokupa,2009/10 Top 16 Evrokupa,2012/13 Top 16 Evrokupa,2013/14 polufinale Evrokupa…A sto se tice istorije Pobednici Evropskog Saporta Kupa,5 Evropskih finala,6 Evropskih polufinala,4 Evropska cetvrtfinala,5 puta u top 16 u Evropi…To samo seniori+Seniorke Sampionke Evrope i jos jedno Evropsko finale i 7 Evropskih polufinala…Juniori prvaci Evrope+5 Evroliginih turnira osvojili,Pioniri prvaci Evrope,kada smo mi pocetkom 70tih imali 15ak trofeja u muskoj i 19 u zenskoj konkurenciji ukupno oko 35 vi niste imali nijedan EJ NULA BRE! I IMAS OBRAZ DA SE JAVLJAS,nemas pojma a prosipas pamet ovde,bolje cuti i pokrij se usima…

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter