0
Ostali sportovi

SNUKER: Guld osvojio prvu rangirajuću titulu u karijeri (VIDEO)

Objavljeno: 08.02.16 u 13:17

Martin Guld pobednik je popularnog turnira „Džerman Masters“ koji je održan u Berlinu.

On je do svoje prve rangirajuće titule u karijeri stigao trijumfom u finalnom susretu nad mladim Belgijancem Lukom Breselom, rezultatom 9:5 u odigranim frejmovima. Na putu do trofeja i čeka na 80 hiljada evra savladao je i veličine ovog sporta Marka Vilijamsa i Džada Trampa.

– Sjajno je skinuti teret sa leđa i osvojiti prvu veliku titulu. Mučio sam se na početku meča, osećao pritisak, ali uspeo sam da se izborim sa njim. Neverovatan je osećaj kada stigneš do cilja koji si zacrtao, rekao je Guld za „Vrld Snuker’.

34-godišnji Englez napravio je pomak i na listi najboljih igrača snukera skokom sa 20. na 15. poziciju. Guld je tako sebi otvorio mogućnost da direktno nastupi na Svetskom prvenstvu u Šefildu u aprilu mesecu. Naime, prvih 16 igrača na listi izbegavaju da igraju veoma teška tri kruga kvalifikacija.

Luka Bresel, koji zbog poraza nije postao prvi evropski igrač van Velike Britanije i Republike Irske sa rangirajućom titulom, plasmanom u finale napredovao je do pozicije 28.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter