0
Ostali sportovi

BICIKLIZAM: Frum u zavidnoj formi već na startu sezone

Objavljeno: 08.02.16 u 16:46

Kris Frum uspešno je započeo novu sezonu u bicklističkom karavanu trijumfom na četvorodnevnoj trci u Australiji pod okriljem poznatog lista ‘Herald San’.

Britanac rodom iz Kenije, osvojio je četvrtu, poslednju etapu na trci sa brdskim ciljem u Viktoriji solo vožnjom u poslednjih nekoliko kilometara. Dvostruki pobednik ‘Tur de Fransa’ tako je pretekao svog zemljaka i kolegu iz tima Skaj Pitera ‘Kenoa’ za 29 sekundi u generalnom plasmanu.

Trka u Australiji bila je samo jedna u nizu u sklopu Frumovih priprema za glavne događaje u sezoni.

– Do kraja godine biće još mnogo trka ali svakako je odličan osećaj započeti sezonu sa trijumfom u generalnom plasmanu – rekao je Frum medijima u Australiji.

Najbolji biciklista današnjice pokušaće da se po treći put okiti titulom šampiona ‘Trke oko Francuske’ u julu mesecu. Ukoliko ponovi rezultat iz prošle godine postaće prvi vozač koji je dva puta uzastopno trijumfovao na najprestižnijem događaju u svetu biciklizma nakon Migela Induraina.

Podsetimo, Lens Armstrong je sedmostruki uzastopni pobednik, ali je suspendovan zbog dopinga pa su mu oduzeta sva priznanja.

Frum će takođe braniti boje Velike Britanije na Olimpijskim igrama u Rio de Žanieru u trci na hronometar, gde ima najviše ambicije.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter